- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Βρανά: «Όσο ήμουν σε κώμα καταλάβαινα τα πάντα»
«Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω»
Η Κατερίνα Βρανά μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της και τη ζωή της - Τι είπε η δημοφιλής κωμική ηθοποιός
Η Κατερίνα Βρανά, η βραβευμένη κωμική ηθοποιός, με χιούμορ και πολύ σαρκασμό μίλησε για τη ζωή της, από τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στην υποκριτική και τις δικαιολογίες που της έλεγαν κάθε φορά που την απέρριπταν, μέχρι την καταξίωση.
«Όλη μου η οικογένεια έχει χιούμορ, αλλά τι να κάνουμε που εγώ ήθελα να το κάνω επάγγελμα;» τόνισε για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη.
Στη συνέχεια, η Κατερίνα Βρανά αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, εξηγώντας πως ακόμα και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την έστειλε για τρεις μήνες στην εντατική, προκαλώντας της κινητικά προβλήματα. «Δεν ξέρουν τι το δημιούργησε. Έγινε διάτρηση εντέρου. Βγήκαν έξω όλα τα κόπρανα, μολύνθηκαν όλα τα όργανα, έπαθα σηψαιμία. Οχτώ στους δέκα πεθαίνουν, εγώ τη γλίτωσα, δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος. Έχω ακόμα πρόβλημα κίνησης, όρασης, ισορροπίας, όλα τα 'χω και συμφέρω».
«Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω»
«Όταν συνέβη αυτό ήμουν στην Μαλαισία για περιοδεία. Μπορεί να ήταν κάποιο αυτοάνοσο που δεν το είχαμε βρει, μπορεί να ήταν φλεγμονή. Έχει γίνει όμως τόσο πολλή ζημιά έκτοτε που δεν μπορούν να βρουν τι το ξεκίνησε» πρόσθεσε η νεαρή κωμικός.
«Ό,τι γινόταν γύρω μου, όσο βρισκόμουν σε κώμα, έμπαινε μέσα στα όνειρά μου. Άκουγα και καταλάβαινα τα πάντα. Οπότε όταν ξύπνησα ήξερα που είμαι και τι είχε γίνει, αλλά δεν ήξερα το δρόμο που έχω μπροστά μου. Αυτό ίσως με βοήθησε. Το χιούμορ μου επιστρατεύτηκε αμέσως. Στη Μαλαισία φοβήθηκα κάποια στιγμή που έπαθα μια αιμορραγία. Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα με παίρνει από κάτω πιο πολύ όταν δε μπορώ να κάνω κάτι που είναι απλό, όπως δεν μπορώ να δω κοντά κάτι και πρέπει να μου πεις στο πιάτο πού είναι το κοτόπουλο και πού οι πατάτες ή να βρω ακριβώς πού είναι το στόμα μου. Πρέπει να έχω κάποιον δίπλα μου γιατί έχω και πρόβλημα ισορροπίας. Κάνω λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, το 'χω λιώσει στη θεραπεία. Είμαι άνθρωπος που μπορώ να κάθομαι όλη μέρα με τις πιτζάμες και να μην κάνω τίποτα. Στο δρόμο με βλέπουν να προσπαθώ να περπατήσω και σταυρώνονται με ύφος: “Το καημένο το κορίτσι”. Τι σταυρώνεσαι μ@ρή; Έζησα! Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω, αν λάτρευα να είμαι τηλεφωνήτρια θα είχαμε πρόβλημα» κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συν-σκηνοθέτρια Ντιάνα Θεοχαρίδη μιλάει στην ATHENS VOICE για το τολμηρό έργο περί ρευστότητας των φύλων
Η ιστορική «Κάρμεν» του 1875 αναβιώνει στη Λυρική μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ρομάν Ζιλμπέρ
Οι πρεμιέρες και εκείνες που ρίχνουν αυλαία το προσεχές διάστημα
Θηριοτροφείο στο Θέατρο Δρόμος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσεκούρα
Lemon & Special Piano Night για την πιο πολυταξιδεμένη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα - Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βιουγιουκλάκη» Βριλήσσια
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται για λίγες μέρες στην Αθήνα
Μετά την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λιλής Ζωγράφου έρχεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.