- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Βρανά: «Όσο ήμουν σε κώμα καταλάβαινα τα πάντα»
«Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω»
Η Κατερίνα Βρανά μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της και τη ζωή της - Τι είπε η δημοφιλής κωμική ηθοποιός
Η Κατερίνα Βρανά, η βραβευμένη κωμική ηθοποιός, με χιούμορ και πολύ σαρκασμό μίλησε για τη ζωή της, από τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στην υποκριτική και τις δικαιολογίες που της έλεγαν κάθε φορά που την απέρριπταν, μέχρι την καταξίωση.
«Όλη μου η οικογένεια έχει χιούμορ, αλλά τι να κάνουμε που εγώ ήθελα να το κάνω επάγγελμα;» τόνισε για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη.
Στη συνέχεια, η Κατερίνα Βρανά αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, εξηγώντας πως ακόμα και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την έστειλε για τρεις μήνες στην εντατική, προκαλώντας της κινητικά προβλήματα. «Δεν ξέρουν τι το δημιούργησε. Έγινε διάτρηση εντέρου. Βγήκαν έξω όλα τα κόπρανα, μολύνθηκαν όλα τα όργανα, έπαθα σηψαιμία. Οχτώ στους δέκα πεθαίνουν, εγώ τη γλίτωσα, δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος. Έχω ακόμα πρόβλημα κίνησης, όρασης, ισορροπίας, όλα τα 'χω και συμφέρω».
«Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω»
«Όταν συνέβη αυτό ήμουν στην Μαλαισία για περιοδεία. Μπορεί να ήταν κάποιο αυτοάνοσο που δεν το είχαμε βρει, μπορεί να ήταν φλεγμονή. Έχει γίνει όμως τόσο πολλή ζημιά έκτοτε που δεν μπορούν να βρουν τι το ξεκίνησε» πρόσθεσε η νεαρή κωμικός.
«Ό,τι γινόταν γύρω μου, όσο βρισκόμουν σε κώμα, έμπαινε μέσα στα όνειρά μου. Άκουγα και καταλάβαινα τα πάντα. Οπότε όταν ξύπνησα ήξερα που είμαι και τι είχε γίνει, αλλά δεν ήξερα το δρόμο που έχω μπροστά μου. Αυτό ίσως με βοήθησε. Το χιούμορ μου επιστρατεύτηκε αμέσως. Στη Μαλαισία φοβήθηκα κάποια στιγμή που έπαθα μια αιμορραγία. Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα με παίρνει από κάτω πιο πολύ όταν δε μπορώ να κάνω κάτι που είναι απλό, όπως δεν μπορώ να δω κοντά κάτι και πρέπει να μου πεις στο πιάτο πού είναι το κοτόπουλο και πού οι πατάτες ή να βρω ακριβώς πού είναι το στόμα μου. Πρέπει να έχω κάποιον δίπλα μου γιατί έχω και πρόβλημα ισορροπίας. Κάνω λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, το 'χω λιώσει στη θεραπεία. Είμαι άνθρωπος που μπορώ να κάθομαι όλη μέρα με τις πιτζάμες και να μην κάνω τίποτα. Στο δρόμο με βλέπουν να προσπαθώ να περπατήσω και σταυρώνονται με ύφος: “Το καημένο το κορίτσι”. Τι σταυρώνεσαι μ@ρή; Έζησα! Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω, αν λάτρευα να είμαι τηλεφωνήτρια θα είχαμε πρόβλημα» κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράσταση που σατιρίζει τα μυστικά, τις φιλοδοξίες και τις αντιφάσεις της εξουσίας
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί την εμβληματική αρχαία κωμωδία, σε κείμενο που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Τι θα δούμε στα θερινά θέατρα, στα άλση, τις ταράτσες και στα νέα φεστιβάλ της Αθήνας
«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.