Θεατρο - Οπερα

Έλεν Μίρεν: Η πανδημία θα αφήσει άστεγους στο χώρο του θεάτρου

«Δεν είναι το είδος των ανθρώπων που έχουν μπορέσει να δημιουργήσουν ένα μικρό κομπόδεμα ασφαλείας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έλεν Μίρεν
Η Έλεν Μίρεν © EPA/ETIENNE LAURENT

Η Έλεν Μίρεν προειδοποίησε για τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού για τον χώρο του θεάτρου, μέλη του οποίου κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγα.

Η 75χρονη ηθοποιός, Έλεν Μίρεν, μίλησε για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία απειλεί να αφήσει άστεγους πολλούς ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου.

«Υπάρχει ανησυχία ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους», υπογράμμισε η Μίρεν σε συνέντευξή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του θεάτρου «ζουν συχνά, όπως πολλοί άνθρωποι, μεροδούλι-μεροφάι», συνέχισε η ηθοποιός, η οποία έχει τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στην ταινία «Η Βασίλισσα» (2006). «Όταν τα μεροκάματα αυτά δεν υπάρχουν πια, όπως αυτό συνέβη στον χρόνο που φεύγει, αυτό είναι πολύ, πολύ, πολύ προβληματικό και είμαι σίγουρη πως πολλοί απ' αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους».

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον θεατρικό τομέα, επέμεινε. «Έχουν λογαριασμούς να πληρώσουν, έχουν νοίκι να πληρώσουν και πολύ συχνά δεν είναι το είδος των ανθρώπων που έχουν μπορέσει να δημιουργήσουν ένα μικρό κομπόδεμα ασφαλείας», υπογράμμισε.

Για την Έλεν Μίρεν, είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί το θέατρο διότι αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η κυβέρνηση αποδέσμευσε επειγόντως μια βοήθεια 1,57 δισεκατομμυρίου λιρών (1,72 δισεκ. ευρώ) για τον πολιτιστικό τομέα, όμως πολυάριθμες αίθουσες θεαμάτων παρέμειναν κλειστές μετά το lockdown ή αναγκάσθηκαν να μειώσουν πολύ τη χωρητικότητά τους ώστε να τηρούν τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση. Επαγγελματικές ενώσεις εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολυάριθμοι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι παραμένουν αποκλεισμένοι από το σύστημα μερικής ανεργίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Το 2018, τα 1.100 βρετανικά θέατρα απασχολούσαν 290.000 ανθρώπους και είχαν έσοδα από τα εισιτήρια 1,28 δισεκατομμύριο λίρες (1,40 δισεκ. ευρώ) και 34 εκατομμύρια θεατές, δηλαδή περισσότερους απ' όσους όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του βρετανικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με έκθεση του κοινοβουλίου η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Φιλιππίδης: Συνέντευξη με τον νέο ηθοποιό
Δημήτρης Φιλιππίδης: «Το χιούμορ είναι το πιο αποτελεσματικό κοινωνικό εργαλείο. Μιλάω και προσωπικά»

Μιλήσαμε για όλα: τη νέα παράσταση «Ήρωες», το θέατρο, τα όρια της σάτιρας, τη σύγκριση με τον πατέρα του και πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση σήμερα

Θοδωρής Αμπαζής: Στο μουσικό θέατρο όλοι συντονίζονται, έχουν κοινή αναπνοή
Θοδωρής Αμπαζής: Στο μουσικό θέατρο όλοι συντονίζονται, έχουν κοινή αναπνοή

Τι μας είπε για τα ιστορικά γεγονότα και τη σχέση τους με το σήμερα, τους ακίνητους ταξιδιώτες και την παράσταση «Ματαρόα στον ορίζοντα» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.