- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θέατρο Τέχνης: Όλος ο προγραμματισμός για την εορταστικη περίοδο
Δυο πρεμιέρες τον Δεκέμβριο και εορταστικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Θέατρο Τέχνης: Τι θα δούμε στο τέλος του 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025
Λίγο πριν κλείσει το 2024, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν εγκαινιάζει δυο νέες παραστάσεις, έχει προγραμματίστει εορταστικές εκδηλώσεις ενώ το νέο έτος ξεκινά με μια ακόμη παραγωγή καθώς και τη θέσπιση ενός βραβείου στη μνήμη της Μάγιας Λυμπεροπούλου.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Οι παραστάσεις του Δεκεμβρίου
Η σκηνή του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της τη φετινή θεατρική περίοδο την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, με την παράσταση «Βρέχει στη Βαρκελώνη» του Πάου Μιρό, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Με πρωταγωνιστές τους Κώστα Καζανά, Ανδρέα Κοντόπουλο και Δήμητρα Ματσούκα, η παράσταση,που αποτελεί συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, θα παίζεται από Τετάρτη έως Κυριακή. Μάλιστα, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, έχει προσκληθεί ο συγγραφέας του δημοφιλούς έργου που θα συναντηθεί για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό.
Λίγο πριν τελειώσει το 2024, στις 30 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο θρίλερ του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Καταραμένος κόσμος», στη σκηνή της Φρυνίχου. Με πρωταγωνιστές τους Κλέωνα Γρηγοριάδη, Αριάδνη Καβαλιέρου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλη Μπούτσικο και Δημήτρη Πασσά, η φετινή παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης θα παίζεται από Ιανουάριο κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ.και Τετάρτη στις 7.30μμ, ενώ έχει προγραμματιστεί μια έκτακτη εορταστική παράσταση την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 6μμ.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Οι εορταστικές εκδηλώσεις
Τον Δεκέμβριο, το Θέατρο Τέχνης διοργανώνει στις δύο σκηνές του ένα χριστουγεννιάτικο και ένα πρωτοχρονιάτικο αναλόγιο, με δωρεάν είσοδο.
Καλά Χριστούγεννα εύχονται διαβάζοντας χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθετική επιμέλεια Κωσταντίνας Τάκαλου την προπαραμονή Χριστούγεννων,
Δευτέρα 23/12 στις 20:00, Φρυνίχου
Την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποχαιρετά τον παλιό χρόνο τιμώντας έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Υπογείου, τον παλιό του δάσκαλο και μοναδικό ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης θα διαβάσει το άγνωστο, «πρωτοχρονιάτικο» έργο που είχε γράψει ο Βασίλης Διαμαντόπουλος με τίτλο «Οι καλλικάντζαροι». Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Θάνος Μαριέτης. Χορεύει η Μαρία Μανουκιάν.
Δευτέρα 30/12 στις 20:00, Υπόγειο.
Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Έκτακτες εορταστικές παραστάσεις και σε έκτακτες ώρες έχουν προγραμματιστεί μέσα στην εορταστική περίοδο για τον «Γυάλινο κόσμο» του Τεννεσί Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Αντόνιο Λατέλλα (Τετάρτη 25-Πέμπτη 26/12 στις 9μμ, Πέμπτη 2/1 στις 9μμ, Δευτέρα 6/1 στις 6μμ) καθώς και η μουσική παράσταση για παιδιά «Ποιος βάτραχος;» σε κείμενο-μουσική-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου (έκτακτες παραστάσεις 26/12 και 6/1 στις 12:00)
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Ο προγραμματισμός του πρώτου τριμήνου του 2025
Το νέο έτος ξεκινά με τη θέσπιση ενός νέου βραβείου: το βραβείο «Μάγια Λυμπεροπούλου». Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εξαιρετικής πρωταγωνίστριας που «γεννήθηκε» ακριβώς μέσα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από όπου ξεκίνησε τη συναρπαστική, πολύπλευρη διαδρομή της στο θέατρο. Τι είναι αυτό το βραβείο; Το Θέατρο Τέχνης αποφάσισε να απονέμει ανά διετία σε μια γυναίκα δημιουργό που παράγει σημαντικό έργο μέσα από τουλάχιστον δυο από τις θέσεις που υπηρέτησε η Μάγια Λυμπεροπούλου: ηθοποιός, μεταφράστρια, δραματουργός, σκηνοθέτις, δασκάλα υποκριτικής, καλλιτεχνική διευθύντρια πολιτιστικού οργανισμού.
Ποια είναι η κριτική επιτροπή; Κάλη Κυπαρίσση (Πρόεδρο του Δ.Σ του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν - Διευθύντρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη), Νίκος Χατζόπουλος (Μέλος του Δ.Σ του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν-ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής,)Δηώ Καγγελάρη (Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, θεατρολόγος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ) ,Βίκυ Βολιώτη(ηθοποιός, σκηνοθέτιδα).
13 Ιανουαρίου στις 19:00
Από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα-Τρίτη και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων,έρχεται στο Υπόγειο μια πρωτότυπη σύλληψη εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του ποιητή και σκηνοθέτη Πιέρ Πάολο Παζολίνι, με αφορμή τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του, το 1975. Ο Αντρέας Μαντάς είχε την ιδέα και έγραψε το κείμενο, η Λουκία Μιχαλοπούλου πρωταγωνιστεί και οι δύο συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία της παράστασης «Όστια-Αυτό είναι το σώμα μου» που δίνει φωνή σε πέντε εμβληματικά γυναικεία πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο δημιουργικό έργο αλλά και στη ζωή του Παζολίνι.
Τον Μάρτιο ξεκινά η κωμωδία «ΚΝΟΚ» του Jules Romain, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη. Ερμηνεύουν οι: Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κριθάρας, Έκτορας Λυγίζος, Ματίνα Περγιουδάκη και Καλλιόπη Σίμου. Πρόκειται για μια παραγωγή της ομάδας VASISTAS που επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ και παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση πριν έρθει στην Αθήνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Η τελευταία παράσταση της bijoux de kant στην Πολυκλείτου είναι το «Θα σε λέω Μαρία», βασισμένο σε διηγήματα του Γιάννου Παλαβού
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του
Ένας άνδρας προσπαθεί να διορθώσει έναν επικήδειο και καταλήγει να ξαναγράψει τη σχέση του με τη ζωή
Μια ξέφρενη Επιθεώρηση 2.0 ξεπηδά κατευθείαν από τη δική μας απίστευτη καθημερινότητα
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Γεωργούλης, Δραγούμη, Τσιμιτσέλης, Γερονικολού, Ελευθερίου, Ζαρίφη, Λάμη, Κλωνάρης και Φραγκαλιώτη
Ο γνωστός ηθοποιός μας μιλά για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στο θέατρο Αλκμήνη
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα φανταστικό ιδεατό σπίτι και τρία διαφορετικά κλειδιά: ένα μπλε, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο «ξεκλειδώνουν» τις πόρτες του θεάτρου
Το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ ανεβαίνει τον χειμώνα, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου
Μια τολμηρή και σύγχρονη προσέγγιση του έργου στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Για τη συμμετοχή τους σε ποια έργα διακρίθηκαν
Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ματίνα Νικολάου ζωντανεύουν τη ζωή και τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού
Μια παράσταση - ορισμός του D.I.Y.
Μνήμη, σχέσεις και ταυτότητα και η άτυπη τριλογία του Ροντρίγκες
Η γνωστή ηθοποιός μιλά για τα «Πρόσωπα στην άμμο» του Γιάννη Τσαμαντάκη και την επιστροφή της στην Επίδαυρο
Μια σύγχρονη παραβολή με έντονο πολιτικό πρόσημο την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου
Από 29 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2026
Νοσταλγία και μεταμοντέρνα ματιά για τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1960 και για τους ηθοποιούς που παραμένουν ζωντανοί μέσα μας
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 24 και 25 Ιουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.