- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Flashback Project: Ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα
Ο Κινητήρας και οι μαθητές σε μια παράσταση-αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου ρεπερτορίου των έργων του Κινητήρα από το 1996 ως σήμερα
Το Flashback Project είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα μέσα από έργα-σταθμούς στην πορεία του, μια νέα παράσταση με κεντρικό άξονα αυτά.
Εξερευνώντας έργα-σταθμούς στην πορεία του απ’ το 1996 έως σήμερα, η παράσταση Flashback Project, καρπός του ομότιτλου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε φέτος στον Κινητήρα, είναι μια απόπειρα αποτίμησης και απολογισμού της 23ετούς πορείας μιας ομάδας που φέρει το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στην ταυτότητα του χορού στην Ελλάδα.
Άτομα με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9 έως 64 χρόνων, προερχόμενα από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, συμμετέχοντες στα μαθήματα (KIDitiras, Ώριμη Ηλικία, Χοροθέατρο, Υποκριτική και Γυμναστική) του Κινητήρα, με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με την Κατερίνα Γεβετζή, συν-ταξίδεψαν για επτά μήνες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου ρεπερτορίου Flashback Project, στο παρελθόν του Κινητήρα μαζί με ερμηνευτές, σταθερούς συντελεστές του.
Μια μουσικός, ένας λογιστής, δυο μαθήτριες Δημοτικού, μία ψυχολόγος, μία γιατρός, ένας χορευτής, ένας εικαστικός, μία θεατρολόγος, μία οικονομολόγος, μία νηπιαγωγός, ένας διαφημιστής κι ένας ξεναγός, με συμπορευτές την Αλίκη Αβδελοπούλου, τη Βίκυ Αδάμου, την Αφροδίτη Βερβενιώτη, την Ανθή Θεοφιλίδη, την Ιωάννα Καμπυλαυκά, την Αμάλια Μπένετ, τον Γιώργο Νικολαΐδη, τον Χρήστο Πολυμενάκο, την Ευγενία Σιγαλού, τον Ορέστη Τάνη και την Αννα Τσίχλη, συν-δημιούργησαν με συγκινητική στοχοπροσήλωση μια παράσταση-αναδρομή σε μερικές απ’ τις σημαντικότερες παραστάσεις του Κινητήρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
“Πόρτες και Σύννεφα” (1996), “Οι χοροί του Φον Πολυστρόφ” (1997), “Η Πλεκτάνη” (1999), Μόνοί (2001), “Aνακύκλωση” (2003), “Lysistratas' cry” (2004), “Life Style Drug” (2009), “Aγάπη Αγαύη” (2010), “To Δικό μου Ψάρι” (2014) και πολλά ακόμη έργα του Κινητήρα, σε μια παράσταση που θα αναβιώσει τις τότε χορογραφίες και μαζί προσωπικές και συλλογικές μνήμες. Το Flashback Project θα «ντυθεί» με τα ηχητικά τοπία και τα κοστούμια του παρελθόντος σε νέες patchwork εκδοχές και θα επιχειρήσει να συνδέσει τις προηγούμενες με τις επόμενες γενιές.
Επιθυμώντας να μετριάσει τον φόβο και να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις που κρύβει το γοητευτικά αβέβαιο μέλλον, θα αντλήσει δύναμη απ’ τα λάθη και τα κατορθώματα του τότε και θα αποκαλύψει άλλοτε τη χαρά και άλλοτε τον πόνο ενός ταξιδιού που μετρά δυο δεκαετίες. Αλλά δε θα σταματήσει εκεί. Γιατί το ταξίδι φέρει τη σημερινή προσωπική υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων στο Flashback Project και όσων οραματίζονται τα επόμενα.
Info
Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Συμμετέχουν: Ελένη Γύρα, Κατερίνα Ελοσίτου, Αριστοτέλης Ζώγας, Νίκη Κόκκαλη, Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Άννα Κωνσταντίνου, Μαρία Μαϊστρέλλο, Λυδία Μαχαίρα, Νατάσσα Μωράκη, Νάντια Ντορλή, Μάιρα Πάγκαλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Παναγιώτης Παύλου, Δημήτρης Ροϊνιώτης.
Χώρος: Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη)
Μέρες και ώρα παραστάσεων: 4, 5, 6 Ιουλίου, 21.30
Είσοδος: €8
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com
Διάρκεια: 60'
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το «The Crown» στον Σαίξπηρ
Η σπουδαία ηθοποιός επιστρέφει, σχεδόν 40 χρόνια μετά, στον εμβληματικό ρόλο της Χαδούλας Φραγκογιαννούς, σε μια παράσταση που παραμένει ζωντανή μέσα της
Δωρεάν δράσεις για άτομα άνω των 65 ετών και επισκέπτες κάθε ηλικίας
Οι παραστάσεις ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου με την «Ιεροτελεστία», που επιστρέφει για δεύτερη σεζόν
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινά παραδοσιακά η σεζόν στα περισσότερα θέατρα
Η υπόθεση, το ιστορικό πλαίσιο και η κοινωνική σύγκρουση στο αριστούργημα του Τσέχωφ
Η παράσταση θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, σε σκηνοθεσία του Yoel Wulfhart, με τους Μαρία Τζανουκάκη, Ντίνο Φράγκο και Άπο Κυπραίο.
Όταν ένα οικογενειακό δείπνο καταλήγει σε φόνο, το χάος παίρνει τον έλεγχο.
O ηθοποιός εστιάζει κυρίως στον κορυφαίο του χορού στη δική του ερμηνεία της Αισχύλειας τραγωδίας
Πώς να γραφτείτε και ποια είναι τα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε
Κάθε Σεπτέμβριο θα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες και η απονομή θα πραγματοποιείται τον Οκτώβριο.
Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος αναλαμβάνει τον εμβληματικό ρόλο σε μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων
Η παράσταση της ομάδας blindspot, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Αργυροπούλου, παρουσιάζεται από τις 19 Νοεμβρίου
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια, με αφορμή την παράσταση «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» στο θέατρο Δίπυλον
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.