- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Flashback Project: Ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα
Ο Κινητήρας και οι μαθητές σε μια παράσταση-αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου ρεπερτορίου των έργων του Κινητήρα από το 1996 ως σήμερα
Το Flashback Project είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα μέσα από έργα-σταθμούς στην πορεία του, μια νέα παράσταση με κεντρικό άξονα αυτά.
Εξερευνώντας έργα-σταθμούς στην πορεία του απ’ το 1996 έως σήμερα, η παράσταση Flashback Project, καρπός του ομότιτλου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε φέτος στον Κινητήρα, είναι μια απόπειρα αποτίμησης και απολογισμού της 23ετούς πορείας μιας ομάδας που φέρει το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στην ταυτότητα του χορού στην Ελλάδα.
Άτομα με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9 έως 64 χρόνων, προερχόμενα από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, συμμετέχοντες στα μαθήματα (KIDitiras, Ώριμη Ηλικία, Χοροθέατρο, Υποκριτική και Γυμναστική) του Κινητήρα, με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με την Κατερίνα Γεβετζή, συν-ταξίδεψαν για επτά μήνες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου ρεπερτορίου Flashback Project, στο παρελθόν του Κινητήρα μαζί με ερμηνευτές, σταθερούς συντελεστές του.
Μια μουσικός, ένας λογιστής, δυο μαθήτριες Δημοτικού, μία ψυχολόγος, μία γιατρός, ένας χορευτής, ένας εικαστικός, μία θεατρολόγος, μία οικονομολόγος, μία νηπιαγωγός, ένας διαφημιστής κι ένας ξεναγός, με συμπορευτές την Αλίκη Αβδελοπούλου, τη Βίκυ Αδάμου, την Αφροδίτη Βερβενιώτη, την Ανθή Θεοφιλίδη, την Ιωάννα Καμπυλαυκά, την Αμάλια Μπένετ, τον Γιώργο Νικολαΐδη, τον Χρήστο Πολυμενάκο, την Ευγενία Σιγαλού, τον Ορέστη Τάνη και την Αννα Τσίχλη, συν-δημιούργησαν με συγκινητική στοχοπροσήλωση μια παράσταση-αναδρομή σε μερικές απ’ τις σημαντικότερες παραστάσεις του Κινητήρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
“Πόρτες και Σύννεφα” (1996), “Οι χοροί του Φον Πολυστρόφ” (1997), “Η Πλεκτάνη” (1999), Μόνοί (2001), “Aνακύκλωση” (2003), “Lysistratas' cry” (2004), “Life Style Drug” (2009), “Aγάπη Αγαύη” (2010), “To Δικό μου Ψάρι” (2014) και πολλά ακόμη έργα του Κινητήρα, σε μια παράσταση που θα αναβιώσει τις τότε χορογραφίες και μαζί προσωπικές και συλλογικές μνήμες. Το Flashback Project θα «ντυθεί» με τα ηχητικά τοπία και τα κοστούμια του παρελθόντος σε νέες patchwork εκδοχές και θα επιχειρήσει να συνδέσει τις προηγούμενες με τις επόμενες γενιές.
Επιθυμώντας να μετριάσει τον φόβο και να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις που κρύβει το γοητευτικά αβέβαιο μέλλον, θα αντλήσει δύναμη απ’ τα λάθη και τα κατορθώματα του τότε και θα αποκαλύψει άλλοτε τη χαρά και άλλοτε τον πόνο ενός ταξιδιού που μετρά δυο δεκαετίες. Αλλά δε θα σταματήσει εκεί. Γιατί το ταξίδι φέρει τη σημερινή προσωπική υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων στο Flashback Project και όσων οραματίζονται τα επόμενα.
Info
Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Συμμετέχουν: Ελένη Γύρα, Κατερίνα Ελοσίτου, Αριστοτέλης Ζώγας, Νίκη Κόκκαλη, Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Άννα Κωνσταντίνου, Μαρία Μαϊστρέλλο, Λυδία Μαχαίρα, Νατάσσα Μωράκη, Νάντια Ντορλή, Μάιρα Πάγκαλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Παναγιώτης Παύλου, Δημήτρης Ροϊνιώτης.
Χώρος: Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη)
Μέρες και ώρα παραστάσεων: 4, 5, 6 Ιουλίου, 21.30
Είσοδος: €8
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com
Διάρκεια: 60'
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lemon & Special Piano Night για την πιο πολυταξιδεμένη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα - Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βιουγιουκλάκη» Βριλήσσια
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται για λίγες μέρες στην Αθήνα
Μετά την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λιλής Ζωγράφου έρχεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, λίγο πριν από τη γενική δοκιμή της 18ης Απριλίου
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.