Θεατρο - Οπερα

Θέατρο με κρατουμένους από τις φυλακές Θήβας κι Αυλώνα

Στις 6 Μαΐου θα βρεθούν μαζί δύο ομάδες φυλακισμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέατρο στις φυλακές
Θέατρο στις φυλακές © Εθνικό Θέατρο

Για πρώτη φορά δύο ομάδες κρατουμένων από τον Αυλώνα και τη Θήβα σε μια παράσταση στο Κατάστημα Κράτησης Θήβας

Το Εθνικό Θέατρο  συνεχίζει με επιτυχία τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης  για κρατουμένους που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής  Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Καταστήματα Κράτησης Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα - Θηβών και Κ.Κ. Κορίνθου.

Οι κρατούμενοι των φυλακών του Αυλώνα και της Θήβας που συμμετέχουν στα θεατρικά εργαστήρια υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στάθη Γράψα, θα συναντηθούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο κατάστημα της Θήβας και θα παρουσιάσουν  μαζί την παράσταση «Κοινή Αφετηρία». 

Για πρώτη φορά δύο ομάδες κρατουμένων θα βρεθούν μαζί, θα γνωριστούν, θα κάνουν μαζί ζέσταμα, πρόβα και θα παρουσιάσουν την κοινή τους αφετηρία στο θέατρο.  Η συνεργασία αυτή τονίζει την αλληλεγγύη μεταξύ τους και την προσπάθεια που κάνει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σε ομάδες, να ξεπεράσουν την στερεότυπη συμπεριφορά εντός των τειχών και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία έκφρασης και αντίληψης για την ζωή τους. Μέσα από την παράσταση θα κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν, στα λάθη τους, θα δουν τον εαυτό τους ευάλωτο και ταυτόχρονα δυνατό να ανταπεξέλθει στις  δυσκολίες της ζωής και να εφοδιαστεί με γνώση και εμπειρίες για το μέλλον που τον περιμένει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος πραγματεύεται τα θέματα της εξουσίας και του ανταγωνισμού, σε ένα κείμενο που συνομιλεί ανοιχτά με τον Μπέκετ, τόσο σε επίπεδο γραφής όσο και περιεχομένου

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό
Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό

Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY