Θεατρο - Οπερα

Ευρέ-εργά 2014

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη μιλάει στην A.V. για το μονόπρακτό της

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 456
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52665-116284.jpg

Το μονόπρακτο της Μανίνας Ζουμπουλάκη

«Ο τίτλος (“Ευρέ-εργά”) φαίνεται κουλός αλλά δεν είναι – βγαίνει από την “εύρεση εργασίας”, από κάτι δηλαδή που είναι σχεδόν αδύνατο σήμερα. Όλα στο έργο φαίνονται κάτι που δεν είναι: δύο γυναίκες χωρίς κοινό παρελθόν και με θολό μέλλον μιλάνε μεταξύ τους για την κρίση, τη φάση, τα προσωπικά τους, τα πάντα… αλλά δεν είναι απλώς δύο γυναίκες σε ένα μπαρ ή σε έναν άσχετο χώρο. Έστω κι αν μιλάνε με βάθος/ουσία και ταυτόχρονα με χιούμορ, έστω κι αν γελάς όταν τις ακούς επειδή σού ’ρχεται πιο εύκολα το γέλιο από το κλάμα. Κάτι άλλο παίζει, και μόνο όταν δεις το έργο το καταλαβαίνεις… Οι δύο γυναίκες, η Δήμητρα και η Κατερίνα, είναι “της διπλανής πόρτας”, κανονικά – μιλάνε όπως οι κανονικές γυναίκες (ξεσήκωσα ολόκληρες συζητήσεις φιλενάδων μου…). Αυτό που κρύβεται πίσω από τις κουβέντες είναι η ζωή μας τώρα, τα αδιέξοδα και οι έξοδοι κινδύνου που ψάχνουμε συνέχεια, πραγματικές ή εξωπραγματικές. Οι Γαλήνη Τσεβά και Βάνα Πεφάνη δημιουργούν τις δικές τους κανονικές γυναίκες στους δύο ρόλους, κι ο Νίκος Σούλης εμφανίζεται ως άνθρωπος-κλειδί όταν είναι απαραίτητος. Η Πέμη Ζούνη σκηνοθετεί με πολλή-πολλή ευαισθησία (ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια…). Ο Γιάννης Νένες κάνει μουσική επιμέλεια, ο Γιώργος Λυντζέρης σκηνογραφική επιμέλεια, η Ειρήνη Τσακίρη ενδυματολογική, η Εβίνα Βασιλακοπούλου φωτισμούς.»


Info:

11/11 - 11/12, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (BlackBox), Δευτ., Τρ., Τετ. 21.30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό
Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό

Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία

«Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Κερδίστε προσκλήσεις για την Αλίκη στη χώρα των ψαριών στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το αλληγορικό παραμύθι του βραβευμένου Γιάννη Ξανθούλη είναι ένας ύμνος για την αγάπη, την ισότητα, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY