Θεατρο - Οπερα

Κατάληψη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Ποιοι την κάνουν και τι ζητάνε

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371996-768447.jpg

Κατάληψη είναι σε εξέλιξη από τις 11 περίπου το πρωί, σήμερα Παρασκευή,  στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (οδός Πειραιώς, Γεράνι), από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Λεπτομερέστερα, μέλη της Κίνησης εμποδίζουν με μεταλλικά πλέγματα την είσοδο - έξοδο της Σχολής, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό ατόμου με κωφότητα από τις εισαγωγικές εξετάσεις της. Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις εκπροσώπων των καταληψιών με αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού. 

Σε ανακοίνωση της, η Κίνηση ζητάει την άμεση κατάργηση του όρου της «αρτιμέλειας» από τις διατάξεις που ορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής στις Ανώτερες Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) και την εφαρμογή της άρσης του 370/1983 στις επικείμενες εξετάσεις «σε ΟΛΕΣ τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ulrike – γράμματα από τη νεκρή πτέρυγα», θέατρο Φούρνος
Ulrike - γράμματα από τη νεκρή πτέρυγα: Μπήκαμε στις πρόβες της παράστασης στο θέατρο Φούρνος

Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY