Θεατρο - Οπερα

Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί Alcina στο Göteborg

Οι κριτικές του Σουηδικού Τύπου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12799-37987.jpg

Εξαιρετικές κριτικές απέσπασε από το Σουηδικό Tύπο η όπερα του Händel, Alcina, που ανέβηκε το Φεβρουάριο στο Göteborg σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά:

1. Γκέτεμποργκς Πόστεν (7/2/2011)

Μαγικό οπερατικό γεγονός

Κάτι μοναδικό συμβαίνει στην Όπερα του Γκέτεμποργκ, στην ερμηνεία του Γιάννη Χουβαρδά της Αλτσίνας του Χέντελ. Αυτή η όπερα από τον 17ο αιώνα μας επιβάλλεται και μας καθηλώνει με μια υπνωτιστική δύναμη. Πρέπει να ειπωθεί αμέσως: αυτή η Αλτσίνα είναι μια αψεγάδιαστη παράσταση, τουλάχιστον εξ ίσου δυνατή όσο και οι προηγούμενες μεγάλες επιτυχίες του Χουβαρδά Ροζενκαβαλίερ και Γυναίκα χωρίς Σκιά. Είναι συνεπής και δεξιοτεχνική μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

2. Αφτονμπλάντετ (8/2/2011)

Συναρπαστικά δυνατή παράσταση

Μια σκοτεινή Αλτσίνα, αλλά ένα γεγονός σπάνιας εκφραστικότητας και μουσικότητας. Η σημαντικότερη οπερατική εμπειρία που έχουμε βιώσει στη Σουηδία εδώ και πάρα πολύν καιρό.

n

3. Ντάγκενς Νυχέτερ (7/2/2011)

Για πάντα χωρίς αγάπη

Με την οξύτατη ματιά του και την ιδιαίτερη σχέση του με την όπερα, ο Χουβαρδάς έχει μέχρι στιγμής απελευθερώσει και μεταμορφώσει στην Όπερα του Γκέτεμποργκ τον Στράους, τον Πουλένκ και τον Βάγκνερ. Μετά από αυτόν τον συγκλονιστικό Χέντελ, μήπως είναι πια επιτέλους καιρός για τον Μπελίνι, αυτόν τον πιο Έλληνα απ’ όλους τους οπερατικούς συνθέτες;

4. Μπόχους Λένινγκεν (9/2/2011)

Απίστευτα γοητευτικό μαρτύριο

Υπάρχουν παραστάσεις που μεγαλώνουν και μεγαλώνουν και μεγαλώνουν και φτάνουν σε τεράστιο ύψος. Αν θέλετε να δείτε μια τέτοια παράσταση, πηγαίνετε στην Όπερα του Γκέτεμποργκ και βιώστε την εμπειρία της μπαρόκ όπερας Αλτσίνα. Είναι κάτι το συγκλονιστικό, θαυμαστό.

n

5. Μπορός Τίντνινγκ (7/2/2011)

Μαγική Αλτσίνα

Στα κλειστά δωμάτια της Αλτσίνα λαμβάνει χώρα εδώ στο Γκέτεμποργκ η σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μου, σύγχρονη ερμηνεία σε μπαρόκ όπερα.

6. Χάλαντς Νυχέτερ (11/2/2011)

Αριστουργηματική οπερατική τέχνη στην Αλτσίνα του Χέντελ

Μια συναρπαστική αφήγηση που καθηλώνει, μια μεταμόρφωση μιας μπαρόκ όπερας σε ένα δράμα σύγχρονης εποχής, που μπορεί ν’ ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά πολλών για την αριστουργηματική τέχνη του Χέντελ.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ