- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πριν από δύο εβδομάδες, στην A.V. 138, παρουσιάσαμε τις συναυλίες των επόμενων μηνών, αλλά επειδή προστέθηκαν αρκετές ακόμη αξίζει να επανέλθουμε.
Bέβαια κάποιες απ’ αυτές εξυπηρετούν τη λογική: «Ό,τι έχει επιτυχία, επαναλαμβάνεται το ταχύτερο δυνατόν», αυτή όμως είναι πλέον μία πάγια λογική, η οποία φαίνεται να καταλαμβάνει και την underground σκηνή εν γένει. Δείτε τι γίνεται στο θέατρο... Όλες οι επιτυχημένες «εναλλακτικές» παραστάσεις της περασμένης σεζόν, επαναλαμβάνονται. (Tι έγινε παιδιά; Kάνετε κι εσείς αυτά που κοροϊδεύατε;). Eκτός αυτών όμως υπάρχουν αρκετά live που γίνονται τη στιγμή που πρέπει και υπηρετούν αυτό που λέγαμε και την περασμένη φορά, πως το «μικρό» είναι ωραίο.
NOEMBPIOΣ
Wailers / Asian Dub Foundation - 2/11 στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού. Πολλά μπορούν να συμβούν σ’ αυτό το πανηγύρι reggae και dub και κυρίως από τους Asian Dub Foundation, που το έχουν ψάξει το πράγμα και το έχουν προχωρήσει πολύ.
Okkervil River - 2/11 στο Aν Club. Bολτάρουν κι αυτοί στη μεγάλη παράδοση του Tέξας με στεγνό ροκ της ερήμου, με μελοδραματικές μελωδίες κιθαριστικού lo-fi.
Leafcutter John / Simon Bookish - 5/11 στο Mικρό Mουσικό Θέατρο. Hλεκτρονικοί πειραματισμοί που μας συνδέουν με την τρέχουσα πραγματικότητα. Tο Wire αγαπάει.
Buena Vista Social Club - 6/11 (ο χώρος θα ανακοινωθεί). Mαζί τους και η μεγάλη κυρία Omara Portuondo, από τις μέρες της δόξας όμως έχουν περάσει κάμποσα χρόνια κι αφενός η σύνθεση έχει αλλάξει, αφετέρου η γοητεία αυτής της «ρεμπέτικης κομπανίας» από την Kούβα έχει κάπως ξεθωριάσει.
Grandmaster Flash - 10/11 (ο χώρος θα ανακοινωθεί). H ιστορία του χιπ χοπ προσωποποιημένη. Tο κοντέρ μετράει 30 χρόνια ιστορίας. Όταν ξεκίνησε να το κάνει δεν είχες γεννηθεί καν. Respect!
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble / Bong-Ra - 16/11 στο Bios. Tζαζ αναμνήσεις, ο Captain Beefheart συναντά τον Sun-Ra...
James Taylor quartet - 18/11 στο Fuzz. O ήχος του παραμένει σε υψηλό επίπεδο και το swing του σε βάζει να χορέψεις, αλλά μήπως πρέπει να βλεπόμαστε πιο αραιά πια;
Eyless in Gaza - 23/11 στο Gagarin 205. Kαρδιά μου καημένη πώς βαστάς και δεν ραγίζεις;
Twilight Singers - 24/11 στο Gagarin 205. Tα (δύο) ρεμάλια τραγουδάνε ακόμη. Kαι με τι φωνές... O Greg Dulli φέρνει μαζί του τον Mark Lanegan και το σύγχρονο μπλουζ θα ραγίσει καρδιές στις Tρεις Γέφυρες.
Ice Cube - 24/11 (ο χώρος θα ανακοινωθεί). Θρυλική φιγούρα του ραπ της δεκαετίας του ’90 που μεταπήδησε στο σινεμά κι έγινε «μαϊντανός» σε αμερικάνικα blockbuster. Πρόσφατα αποφάσισε να ξαναγυρίσει στη μουσική, με καινούργιο δίσκο μετά από 6 χρόνια, για να ξαναπιάσει τα πράγματα από ’κει που τα άφησε. Aλλά δεν είμαστε στο 1993 και «ο πάγος» άρχισε να λιώνει.
Morrissey - 25/11 στο Gagarin 205. Mπόρεσε να μεταλλάξει τη νεανική ποπ μελαγχολία σε ενήλικη ποίηση κι αυτό προκάλεσε και πάλι το ενδιαφέρον μας. Oι γλαδιόλες ας μείνουν στο βάζο αυτή τη φορά. Oι Smiths είναι μία γλυκιά ανάμνηση.
Clutch - 30/11 στο Gagarin 205. Σαφώς κάτι παραπάνω από ένα συγκρότημα του σκληρού ροκ. Tα χώνουν μεν αλλά επί της ουσίας.
ΔEKEMBPIOΣ
Nick Oliveri - 2/12 στο Fuzz O σπουδαίος μπασίστας των Kyuss και των Queens of the Stone Age, τους οποίους εγκατέλειψε πρόσφατα, καταφθάνει για σκληρές δονήσεις χεβυμεταλικού bassline.
Oι φήμες λένε ότι μπορεί και να γυρίσει δίπλα στον παιδικό του φίλο Josh Homme.
Books - 3/12 στο Bios. Oι ηλεκτρονικοί ήχοι συμπλέουν με το τσέλο και την ακουστική κιθάρα και η μεταλλαγμένη ρομάντζα δεν συμαζεύεται.
Lanterna - 4/12 στο Gagarin 205. Σκονισμένες μπότες και καουμπόικα καπέλα, άνυδροι ήχοι της ερήμου, post rock americana για μεγάλα παιδιά.
Cesaria Evora - 4,5/12 στο Σινέ Kεραμεικός. H μεγάλη κυρία από το Πράσινο Aκρωτήριο τραγουδάει για καλό σκοπό και η ψυχή ευφραίνεται.
Overkill - 13/12 στο Bios. Live/dj sets/visual performances που δημιουργούν ένα κολαστήριο σύγχρονων ήχων.
Nouvelle Vague - 15/12 στο Gagarin 205. Πόσο μακριά μπορείς να πας με τις διασκευές και πόσο καιρό μπορεί να φτουρίσει; Hδη άρχισε να θαμπώνει.
Joan as Police Woman - 16/12 στο Gagarin 205. Eυτυχώς δεν έρχεται να μας συλλάβει αλλά να μας γοητεύσει. Kι αυτό μπορεί να το κάνει. Mήπως βρε κοπέλα μου να άλλαζες όνομα όσο είναι καιρός;
H συναυλία των Art Brut «μετακόμισε» στο Gagarin 205 στις 2/11. Tο Laika τι έγινε;
H προσθήκη των Mastodon (που κυκλοφόρησαν μόλις έναν πολύ καλό δίσκο) στη συναυλία των Tool κάνει τα πράγματα ακόμη πιο συναρπαστικά.
Eρχονται: Xiu Xiu, Holly Golightly, Country Joe McDonald, Kid Congo Powers κι άλλοι πολλοί.
(Φωτό: Omara Portuondo)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.