- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το Music For Airports του Μπράιαν Ίνο θα ακουστεί ζωντανά... σε αεροδρόμιο
Η Καμεράτα του Μάντσεστερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το εμβληματικό ambient άλμπουμ του 1979 στον φυσικό του χώρο
Music For Airports: Το πρωτοποριακό έργο ambient μουσικής του Μπράιαν Ίνο θα ακουστεί ζωντανά από ορχήστρα δωματίου στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο
Το θρυλικό άλμπουμ Ambient 1: Music For Airports του Μπράιαν Ίνο, που κυκλοφόρησε το 1979 και θεωρείται θεμέλιο της ambient μουσικής, πρόκειται να παρουσιαστεί ζωντανά στο περιβάλλον για το οποίο δημιουργήθηκε: σε ένα αεροδρόμιο.
Η ορχήστρα δωματίου Manchester Camerata θα ερμηνεύσει ολόκληρο το πρωτοποριακό έργο του Μπράιαν Ίνο στον Τερματικό Σταθμό 2 του αεροδρομίου του Μάντσεστερ στις 20 Σεπτεμβρίου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Here We Are», μιας πρωτοβουλίας της ορχήστρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις και στους δέκα δήμους της πόλης σε αναπάντεχα μέρη, όπως πάρκα για σκέιτμπορντ, βιβλιοθήκες, εμπορικά κέντρα και φυσικά, το αεροδρόμιο.
Δύο παραστάσεις για τους ταξιδιώτες
Το άλμπουμ του Μπράιαν Ίνο θα ακουστεί δύο φορές κατά τη διάρκεια του απογεύματος (2:00 μ.μ. – 3:00 μ.μ. και 3:45 μ.μ. – 4:45 μ.μ.).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Manchester Camerata, Μπομπ Ράιλι, χαρακτήρισε τη συνεργασία με το αεροδρόμιο «απόλυτο όνειρο», τονίζοντας ότι στόχος της ορχήστρας είναι η ανθρώπινη σύνδεση μέσω καινοτόμων και τολμηρών εμφανίσεων.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Music For Airports παρουσιάζεται σε αεροδρόμιο. Πριν από είκοσι χρόνια, το νεοϋορκέζικο μουσικό σχήμα Bang On A Can All Stars είχε ερμηνεύσει το έργο στο αεροδρόμιο Τζον Λένον του Λίβερπουλ.
Η κληρονομιά του Μπράιαν Ίνο
Το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη απόπειρα του Μπράιαν Ίνο στον κόσμο της ambient μουσικής και αποδείχθηκε εξαιρετικά επιδραστικό.
Επηρέασε βαθιά την ταξιδιωτική κουλτούρα, θέτοντας τις βάσεις για τη χαλαρωτική μουσική που ακούνε μέχρι σήμερα οι επιβάτες κατά την επιβίβασή τους στις αεροπορικές πτήσεις παγκοσμίως.
(Με πληροφορίες Music Radar)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσω τριών βραδιών, δύο ημιτελικών και του τελικού
Το εξαιρετικό τρίο παραδοσιακής παλαιστινιακής μουσικής μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη συναυλία τους στο Λόφο Φιλοπάππου
Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα σχολικά ημερολόγιά του
Η πρώτη καλλιτέχνιδα που παραλαμβάνει το νέο βραβείο Artist-Director
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει εορταστικές εμφανίσεις σε αρένες
Ο μουσικός κάλεσε το κοινό να μην τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη σύγκρουση
Η προσιτή τιμή και οι νέες κυκλοφορίες οδηγούν την αναγέννηση των φυσικών μέσων
Το Φεστιβάλ έρχεται από τη Λέσβο στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά, με σπουδαίους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς
Ο Σκωτσέζος μουσικός αποθεώθηκε στο Σάο Πάολο γράφοντας εκ νέου ιστορία
Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Kworb – Στις 28 από τις 50 θέσεις του ελληνικού Top 50 του Spotify τα τραγούδια του.
Η ράπερ δηλώνει περήφανη για τη στήριξή της στον πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά τις αντιδράσεις
«Ο κόσμος δεν θέλει να παρακολουθεί μια μηχανή που είναι τέλεια», δήλωσε ο πρώην τραγουδιστής των Police
Έβαλε τα κλάματα μπροστά στους θεατές
Η ιστορία για το «Παιδί της Νύχτας»
«Έχω γράψει πολλά τραγούδια, αλλά αυτό το τραγούδι, επειδή ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο του θα το πω...»
Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή του Lincoln Financial Field Stadium στη Φιλαδέλφεια
Από τα 100 δολάρια έπεσε στα 51 δολάρια η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου μέσα σε λίγες ημέρες
Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.
Ο Μίλτος Παύλου μιλά για το «Violet in Spring», το τραγούδι που γεννήθηκε από ένα από τα τελευταία ποιήματα του Ουκρανού στρατιώτη και ποιητή Μακσίμ «Νταλί» Κριβτσόφ
Η νέα φιγούρα αναπαριστά με εντυπωσιακή ακρίβεια την εμφάνισή του στην παγκόσμια περιοδεία «Blue Electric Light»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.