Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Στιβ Κρόπερ
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Το 2010, το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει 36ο στη λίστα με τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών
Ο αμερικανός κιθαρίστας Στιβ Κρόπερ, δημιουργός του Memphis Soul, του ήχου που έφερε την επανάσταση στη soul, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε το περιοδικό Variety επικαλούμενο τον γιο του Κάμερον. Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, είχε συνοδεύσει καλλιτέχνες όπως οι Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, Rufus & Carla Thomas και Eddie Floyd.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μέλος του συγκροτήματος Booker T. & the MG's, ήταν επίσης παραγωγός και συνθέτης. Υπήρξε συνδημιουργός των κομματιών Green Onions, Soul-Limbo και Time is Tight των MG's, καθώς και των τεράστιων επιτυχιών (Sittin' on) The Dock of the Bay και Mr. Pitiful του Ottis Redding. Το 2010, το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει 36ο στη λίστα με τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Το 1996, το βρετανικό Mojo τον ανακήρυξε δεύτερο μετά τον Τζίμι Χέντριξ μεγαλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Ο Στιβ Κρόπερ βάζει όλο του το ταλέντο, και έχει πολύ, στην υπηρεσία του καλλιτέχνη και του κομματιού: αψεγάδιαστη αίσθηση του ρυθμού, τεχνική χειρουργικής ακρίβειας, δυνατά και βαθιά ριφ, σόλο διεισδυτικά και γεμάτα χάρη. Τα σόλο του δεν παρατραβάνε ποτέ και δημιουργούν πάντα την επιθυμία ν' ακούσεις κι' άλλο», έγραφε το Mojo.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αν και η συνεργασία του Στιβ Κρόπερ με τη Stax σταμάτησε το 1970, οι MG's άλλαξαν σχήμα για να ηχογραφήσουν και να κάνουν περιοδείες στη δεκαετία του '90. Τότε είχαν συνεργαστεί με τους Bob Dylan, John Fogerty και Neil Young.
Υπήρξε επίσης ο βασικός κιθαρίστας των Blues Brothers, του συγκροτήματος των John Belushi και Dan Aykroyd. Συμμετείχε στο πλατινένιο διπλό άλμπουμ Briefcase Full of Blues (1978), καθώς και σε τέσσερα ακόμη άλμπουμ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία του John Landis «The Blues Brothers» (1980) και στο «Blues Brothers 2000» (1998).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Σχεδόν 21 χρόνια από το μουσικό του ντεμπούτο
Κατέκτησαν την κορυφή των charts με το άλμπουμ One More Time, σε συνεργασία με τον Yungblud
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.