Οι Oasis ανακοινώνουν νέο single-έκπληξη για φιλανθρωπικό άλμπουμ
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Οι Oasis κυκλοφορούν μια σπάνια live εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ, συμμετέχοντας στο άλμπουμ Help(2) για τα παιδιά θύματα πολέμου.
Οι Oasis θα δώσουν το «παρών» στο πολυαναμενόμενο άλμπουμ «Help(2)» για την ενίσχυση της οργάνωσης War Child, με μια αποκλειστική ζωντανή εκτέλεση του «Acquiesce».
Η ηχογράφηση έγινε το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ιστορικής περιοδείας επανένωσης των Oasis στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Το «Acquiesce (Live from Wembley Stadium, 28 September ’25)» θα κυκλοφορήσει ως αποκλειστικό single 7 ιντσών μέσα στη θήκη της έκδοσης βινυλίου, καθώς και ως «κρυφό» κομμάτι στη διπλή έκδοση CD.
Πρόκειται για την πρώτη φυσική κυκλοφορία ζωντανής ηχογράφησης από τη θρυλική επιστροφή τους το 2025, προερχόμενη από την τελευταία βραδιά των επτά εμφανίσεών τους στο Γουέμπλεϊ. Το κομμάτι θα είναι διαθέσιμο για streaming από τις 6 Μαρτίου, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του άλμπουμ.
Just announced…
— Oasis (@oasis) March 2, 2026
Oasis will feature on the forthcoming ‘HELP(2)’ album in aid of @WarChildUK, with a stand-alone 7” single enclosed within the gatefold of the vinyl edition and as a hidden track on the double CD version!
Released this Friday, 6th March, pre-order your copy here:… pic.twitter.com/s82z1FHI6L
Ένας σκοπός με ιστορία τριών δεκαετιών
Το άλμπουμ στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων και στην ευαισθητοποίηση για τα παιδιά που επηρεάζονται από πολέμους. Η συμμετοχή των Oasis έρχεται σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την παρουσία τους στο αρχικό project «Help», το οποίο ξεκινούσε με το δικό τους «Fade Away».
Το φιλανθρωπικό άλμπουμ του 1995 είχε μείνει στην ιστορία καθώς οι Oasis και οι Blur εμφανίστηκαν στον ίδιο δίσκο για πρώτη και τελευταία φορά, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της διαβόητης «μάχης των charts». Παράλληλα, οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Πολ Γουέλερ, Νόελ Γκάλαχερ και άλλοι ηχογράφησαν μια εκδοχή του «Come Together» των Beatles ως The Smokin’ Mojo Filters.
Τα ονόματα του «Help(2)»
Άλλα μεγάλα ονόματα στη tracklist περιλαμβάνουν την Ολίβια Ροντρίγκο, τον Γκράχαμ Κόξον των Blur, τους English Teacher, τους Depeche Mode, τους Foals, τις Wet Leg, τις The Last Dinner Party, την Έλι Ρόουζγουελ των Wolf Alice και πολλούς ακόμη.
Στο μεταξύ, ο παραγωγός Τζέιμς Φορντ αποκάλυψε ότι ορισμένοι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο Help(2) επειδή το θεώρησαν «υπερβολικά πολιτικοποιημένο».
Η κληρονομιά του War Child
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο δίσκος έρχεται δεκαετίες μετά το πρωτότυπο, θρυλικό άλμπουμ του 1995 υπό την καθοδήγηση του Μπράιαν Ίνο, στο οποίο συμμετείχαν οι Radiohead, Orbital, Portishead, Massive Attack, Suede, Σινέντ Ο’ Κόνορ, Manic Street Preachers, The Boo Radleys και πολλοί άλλοι. Εκείνη η προσπάθεια είχε συγκεντρώσει πάνω από 1,25 εκατομμύρια λίρες.
Η οργάνωση War Child εργάζεται για την προστασία, την εκπαίδευση και την ψυχική υγεία των παιδιών που πλήττονται από πολέμους, σε μια εποχή που συγκρούσεις μαίνονται σε Ιράν, Παλαιστίνη, Ουκρανία, Σουδάν, Συρία και αλλού.
(Με πληροφορίες ΝΜΕ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Τεράστια ζήτηση παρά τις τιμές-ρεκόρ για τη μεγάλη επιστροφή του φεστιβάλ στο Σόμερσετ
Δύο σκηνές, τέσσερις γύροι, δύο διαφορετικά styles και ένα κοινό που θα έχει τον τελευταίο λόγο
Οι δύο σταρ της ποπ τραγούδησαν μαζί το «Antología» γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού
Έφτασε τις 226.800 λίρες σε δημοπρασία με αντικείμενα θρυλικών καλλιτεχνών
Στο podcast «Las Culturistas», βρέθηκε η 44χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.