- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
A-ha: Με Πάρκινσον διαγνώστηκε ο frontman Morten Harket
Έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις εγκεφάλου
A-ha: Με Πάρκινσον διαγνώστηκε ο frontman Morten Harket - Έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις εγκεφάλου
Ο Morten Harket, η χαρακτηριστική φωνή και πρόσωπο των A-ha, διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον, όπως ανακοίνωσε επίσημα το νορβηγικό συγκρότημα. Ο τραγουδιστής, που καθιερώθηκε διεθνώς μέσα από την επιτυχία Take On Me το 1985, αποκάλυψε ότι έχει ήδη υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο. Η διάγνωση έγινε δεκτή με ηρεμία από τον ίδιο, ο οποίος δήλωσε πως τον επηρέασε η στάση του 94χρονου πατέρα του απέναντι στη φυσική φθορά του σώματος: «Χρησιμοποιώ ό,τι λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βιογράφος των A-ha, Jan Omdahl, εξήγησε πως ο Harket προτίμησε να κρατήσει το πρόβλημα υγείας του μακριά από τη δημοσιότητα, κυρίως για να προστατεύσει την ανάγκη του για ησυχία και δημιουργικό χώρο. Ο ίδιος ο Harket παραδέχτηκε ότι ενώ δεν δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί τη διάγνωση, νιώθει ότι η καθημερινή διαχείριση των συμπτωμάτων και των παρενεργειών των φαρμάκων απαιτεί μια λεπτή ισορροπία.
A-ha: Με Πάρκινσον διαγνώστηκε ο frontman Morten Harket - Έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις εγκεφάλου
Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Mayo Clinic, με την τεχνική της βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης, ενώ τον Δεκέμβριο υποβλήθηκε και σε δεύτερη, με την ίδια μέθοδο, αυτή τη φορά στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του.
Παρά την κατάσταση της υγείας του, ο Harket συνεχίζει να ζει σχετικά αυτόνομα, ωστόσο εμφανίζεται αβέβαιος για το αν θα μπορέσει να συνεχίσει να τραγουδά επαγγελματικά. Όπως δήλωσε, δεν έχει πλέον διάθεση για τραγούδι και θεωρεί αυτό το συναίσθημα ενδεικτικό. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον, εφόσον μπορέσει να ξαναβρεί έναν τρόπο να εκφράζεται μέσω της φωνής του, αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.