- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακούστε αποκλειστικά στην Α.V. το ντεμπούτο άλμπουμ της Σtella
Ηλεκτρικά όνειρα ποπ αισθητικής
Σtella: το ντεμπούτο άλμπουμ της Στέλλα Χρονοπούλου με τίτλο το όνομά της κυκλοφορεί από την Inner Ear.
To καλό πράγμα αργεί να γίνει. Περιμέναμε αρκετά για το ντεμπούτο άλμπουμ της Σtella αλλά το κομψοτέχνημα που προέκυψε στην πρώτη αυτή ολοκληρωμένη της προσπάθεια στην Inner Ear μάς αποζημιώνει με την φρεσκάδα του ήχου του. Ο Αθηναϊκός ήχος συνομιλεί ολοένα και πιο συχνά με τον διεθνή αλλά χωρίς τα συνήθη copycats του παρελθόντος. Η αυθεντικότητα είναι το πιο δυνατό σημείο της εγχώριας μουσικής σκηνής και για αυτό ταξιδεύει πια ευκολότερα στον κόσμο έξω από το μουσικό μας χωριό.
Έτσι μετά από πολλές συνεργασίες και συμμετοχές (My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K., Expert Medicine) και δύο side projects (Fever Kids, Chest) το ντεμπούτο album της Σtella με τίτλο το όνομά της κυκλοφορεί σε σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.
Η Στέλλα Χρονοπούλου, πιο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Σtella, είναι ποπ τραγουδίστρια-συνθέτρια, ζωγράφος και πολυ-οργανίστρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου τέλειωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε να γράφει μουσική.

PHOTO: Afroditi Festa
Το 2010 η Σtella συμμετείχε στο album "Happened Before" των My Wet Calvin. Στην αρχή της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στη μπάντα των Expert Medicine, όπου εκεί συνάντησε τον κιθαρίστα και παραγωγό Αλέξη Ζαμπάρα με τον οποίο έφτιαξαν τους Fever Kids το 2011. Το πρώτο τους single "Holding Grass" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 από την Inner Ear και τους χάρισε πολύ καλές κριτικές.
Το 2012 κυκλοφόρησε στη σελίδα της στο soundcloud το πρώτο της EP με τίτλο "Keep Me Naked". Πέρα από την προσωπική της δουλειά έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Sillyboy, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco και δημιούργησε το συγκρότημα των Chest μαζί με τον Μπάμπη Θεοχάρη.
Στο ντεμπούτο της περιλαμβάνονται 10 electropop κομμάτια με αναφορές στα electric dreams των eighties συνθέτουν ένα ποπ διαμαντάκι που ακούγεται ολόκληρο . Το album ηχογραφήθηκε το 2014 και η Σtella έχει γράψει μουσική και στίχους, έχει παίξει τα περισσότερα όργανα ενώ την παραγωγή υπογράφουν η Σtella και ο Nteibint.
Ακούστε όλα τα νέα της τραγούδια εδώ>>

PHOTO: Τάκης Σπυρόπουλος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο επιδραστικός Βρετανός παραγωγός και μουσικός σφράγισε τον ήχο της ποπ και ηλεκτρονικής σκηνής στα τέλη των 90s
Τι θα δούμε φέτος, από τις 30 Αυγούστου ως τις 20 Σεπτεμβρίου
«Με μάγεψε το performance της Dara»
Το ροκ συγκρότημα υπόσχεται προσωπική εξέταση των αιτημάτων και πιθανή ζωντανή συνομιλία με μέλος του γκρουπ
O Al Jourgensen επιχειρεί να κλείσει οριστικά μια ιστορία 46 ετών — γεμάτη πρωτοπορία, πολιτική οργή, εξαρτήσεις, ρήξεις και περισσότερα από ένα «τελευταία» αντίο
Από τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη μέχρι τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, η ζωή και η μουσική πορεία του Αντώνη Ξυλούρη, του λυράρη που έμεινε αυθεντικός
Η δύσκολη απόφαση για τον 74χρονο καλλιτέχνη: «Πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή»
Το Summer Tape της βρετανίδας τραγουδοποιού για το 2026
O Χαράλαμπος Γωγιός παρουσιάζει γυναικεία χορικά μιας δουλειάς 25 ετών, από τον Αισχύλο και τον Σοφοκλή μέχρι τον Κάφκα και τον Μποστ
Η ταινία αποτυπώνει τη συναισθηματική διαδρομή των μελών της μπάντας μετά τον θάνατο του Μπένινγκτον
10 χρονιά μετά, η Ριάνα ξανά στο στούντιο;
Θα διαγωνιστεί για τρίτη φορά μετά τις δύο νίκες στον μουσικό διαγωνισμό
Σχεδόν ολόκληρες οι συντακτικές ομάδες απομακρύνθηκαν από τη Veeps, ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον των ιστορικών μουσικών εκδόσεων
Το νέο πρόσωπο της 20something ελληνικής rock σκηνής μιλάει για το πρώτο του άλμπουμ, «Quit Your Job!», όσα συνέβησαν και όσα περιμένει
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα υπέκυψε σε πιέσεις - Τι απαντά η εταιρία
Το Summer Tape του ελβετικού μουσικού πρότζεκτ για το 2026
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους – Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ, «Distance in Static»
«Έξω φυσάει και βρέχει» - Ένα βίντεο με πολλές υποσχέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.