- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαθέτουν μια απόκοσμη μουσικά και αθώα στιχουργικά θεώρηση για τα πράγματα. Αλλάζουν διαρκώς τον ήχο τους γιατί βαριούνται την επανάληψη. Επανεφεύρουν διαρκώς τους μουσικούς εαυτούς τους. Αναμειγνύουν τις πληθωρικές κιθάρες του prog rock με το μινιμαλισμό του Philip Glass, την αβάν γκαρντ με την ψυχεδέλεια. Ένα από τα νεότερα μέλη των Νεοϋορκέζων Μercury Rev, ο κιμπορντίστας και ντράμερ Jeff Mercel, μιλάει στην A.V. λίγο πριν την εμφάνισή τους στην Αθήνα με τον ανανεωμένο ήχο του νέου τους άλμπουμ και κομμάτια όπως το “Senses On Fire” να υπόσχονται μια διαφορετική συναυλιακή βραδιά.
Πώς προέκυψε ο ήχος του “Snowflake Midnight”; Όπως κάθε άλμπουμ μας που διαρκώς εξελίσσει ή απλώς αλλάζει τον ήχο του προηγούμενου, έτσι και το “Strange Attractor” είναι διαφορετικό. Πάντα επηρεαζόμαστε από το ασυνείδητο με μια σχεδόν παιδική διάθεση στο παίξιμό μας. Ακολουθούμε απλά μοτίβα και συνθετικές δομές με πάρα πολλές δοκιμές και πρόβες στο στούντιο, ακολουθώντας τις διαφορετικές ιδέες όλων των μελών. Άλλες δούλεψαν μέχρι το τέλος και άλλες όχι.
Γιατί αλλάζετε τόσο συχνά τον ήχο σας; Έχει να κάνει με την παιδικότητα που σου ανέφερα. Δεν θα μπορούσαν ποτέ οι Mercury Rev να μπουν σε μια διαδικασία επανάληψης του εαυτού τους γιατί απλώς είναι βαρετό. Μας αρέσει να αλλάζουμε διαρκώς.
Οπότε στο νέο σας άλμπουμ μπαίνουν και στοιχεία από electronica. Σίγουρα διαφοροποιείται από το “Deserter’s Songs” και το “The Secret Migration”. Είναι λιγότερο rock’n’roll και για πρώτη φορά πειραματιζόμαστε με σύνθι χωρίς να χάνουμε όμως την ταυτότητά μας ως γκρουπ.
Κυκλοφορήσατε μαζί με το “Snowflake Midnight” το ορχηστρικό “Strange Attractor” που δώσατε δωρεάν στο διαδίκτυο. Ποια είναι η γνώμη σας για το παράνομο downlading; Δεν έχει νόημα να το πολεμάς. Είναι το μέλλον εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να δεις τους νέους τρόπους που ανοίγονται και να τους αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο χωρίς φόβο.
Οπότε πώς προέκυψε το έξτρα αυτό υλικό; Όταν τελείωσαν οι ώρες στο στούντιο συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε γράψει μερικά ωραία ορχηστικά κομμάτια που έπρεπε να αξιοποιήσουμε. Έτσι σκεφτήκαμε να το δώσουμε σαν δεύτερο άλμπουμ δωρεάν στο ίντερνετ.
Τι να περιμένουμε από το επερχόμενο λάιβ σας; Ανυπομονούμε πάντα για τις εμφανίσεις μας. Θα περιλαμβάνει επιλογές από όλα τα άλμπουμ, αλλά τα περισσότερα κομμάτια θα είναι από τις τελευταίες μας κυκλοφορίες.
Από πού είναι το κουνέλι και η γάτα στα εξώφυλλα των νέων άλμπουμ σας; To μαύρο κουνέλι ανήκει στη φίλη και φωτογράφο μας Veronica Red, που ζει στις Βρυξέλλες, όπως και η γάτα του “Strange Attractor”, η Υahoo.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.