- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Nemo έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία
Ξεκινά την περιοδεία του από τη χώρα μας - Πότε και πού θα εμφανιστεί ο νικητής της Eurovision
Το Nemo έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Πότε και πού θα εμφανιστεί
Μία μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα, το Nemo, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Floyd Live Venue. Μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και στο πλαίσιο της μεγαλύτερης headline περιοδείας της καριέρας του, βάζει και την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς σταθμούς της περιοδείας του και μάλιστα ως πρώτη στάση στο μεγάλο αυτό ταξίδι!
Όπως δηλώνει το Nemo: Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη χαρά μου που θα παίξω για πρώτη φορά στην Ευρώπη την άνοιξη του 2025. Βλέποντας αυτή την κοινότητα να μεγαλώνει μαζί με τη μουσική μου είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ζήσει, και ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλ@ από κοντά».
Το Nemo κέρδισε τις καρδιές των μουσικόφιλων με την εξαιρετική ερμηνεία του «The Code» στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Το ενεργητικό σόου και η σκηνική παρουσία του Nemo, σε συνδυασμό με τη μοναδική φωνή του και την ειλικρινή και συναισθηματική στάση του, γοήτευσαν αβίαστα το κοινό και χάρισαν στην Ελβετία τον πρώτο τίτλο της στη Eurovision από το 1988.
Το «The Code» συνεχίζει να σκαρφαλώνει τόσο στα διεθνή όσο και στα παγκόσμια charts. Το καλοκαίρι το Nemo εμφανίστηκε σε διάφορα φεστιβάλ, ανάμεσα τους τα Pride Festival στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και την Κολωνία. Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα τραγούδια ενώ η προπώληση για την ευρωπαϊκή του περιοδεία την άνοιξη του 2025 μόλις ξεκίνησε.
Ποιο είναι το Nemo που κέρδισε τη Eurovision
Γεννημένος το 1999 στο Biel, μια μικρή δίγλωσση πόλη της Ελβετίας, το Nemo παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς από τότε που ήταν μικρό παιδί. Στην ηλικία των 13 ετών, το Νέμο υπέβαλε αίτηση για το ρόλο στο επιτυχημένο μιούζικαλ «Ich war noch niemals in New York» βασισμένο σε μια αγγελία εφημερίδας και έγινε μόνιμο μέλος του θιάσου για ένα χρόνο.
Το 2016, ο Νέμο έγινε διάσημο εν μία νυκτί ως ράπερ μετά την εμφάνισή του στο SRF Virus (#Cypher), η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν δύο EPs - από τα οποία επτά τραγούδια κατάφεραν να μπουν απευθείας στα επίσημα ελβετικά charts, με τραγούδια όπως το «Ke Bock», «Du» και “Himalaya” θεωρούνται πλέον κλασσικά για το ελβετικό ρεπερτόριο, και να γίνονται χρυσά ή και πλατινένια. Στην ηλικία των 18 ετών, το Nemo είχε ήδη αποκτήσει πέντε ελβετικά μουσικά βραβεία.
Το 2020 σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου αλλαγής: Το Nemo αρχίζει να γράφει και να κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες, ενώ κάνει τα πρώτα του βήματα πέρα από το τα ελβετικά σύνορα και κυκλοφορεί τα πρώτα του τραγούδια με αγγλικό στίχο. Το Nemo ασχολείται με θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, η ψυχική υγεία και η εύρεση της θέσης του καθενός σε αυτόν τον κόσμο. Ακολουθεί ριζικά το ένστικτο, το ταλέντο και τα συναισθήματά του πιστεύοντας όρι θα το και στο μέλλον. Ο Nemo ζει σήμερα στο Λονδίνο.
Περισσότερες πληροφορίες:
NEMO LIVE
Break The Code Europe tour 2025
Τετάρτη 12 Μαρτίου
Floyd Live Venue
Ώρα προσέλευσης: 19:30 | Ώρα έναρξης: 20:30
Προπώληση: more.com
Early bird 35€
Προπώληση 40€
Ταμείο 45€
Παραγωγή: Artsy Productions - Mimosa's Dream Productions
Διεύθυνση παραγωγής: Alex Elsabag - Γιάννης Κουλουκάκος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.