Μουσικη

Το Σαββατοκύριακο των Πνευστών στο Μέγαρο

Ένα ξεχωριστό αφιέρωµα µε πέντε συναυλίες και ρεσιτάλ από καταξιωµένους Έλληνες και ξένους σολίστ

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 912
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Σαββατοκύριακο των πνευστών στο Μέγαρο

Το Σαββατοκύριακο των Πνευστών στο Μέγαρο με τους Matthijs Koene, Simon Höfele, Γιάννη και Αλέξανδρο Οικονόμου, Νίκο Νικόπουλο, Øystein Baadsvik

Αυλός του Πανός, όµποε, τούµπα, τροµπέτα, φαγκότο, φλάουτο· για δύο µέρες η Αίθουσα ∆ηµήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παραδίδεται στον γοητευτικό ήχο τους.

Σαββατοκύριακο των Πνευστών στο Μέγαρο: τα ραντεβού στις 27 Απριλίου

Η αυλαία ανεβαίνει το Σάββατο 27 Απριλίου (στις 18:30) µε τον φηµισµένο σολίστ Mαττάις Κούνε να µας «ξεναγεί» στον ήχο ενός από τα αρχαιότερα µουσικά όργανα. Εκτός από τη διάσηµη Μπαντινερί του Γιόχαν Σεµπάστιαν Μπαχ, θα ερµηνεύσει µε τον αυλό του Πανός, µεταξύ άλλων, το συνταρακτικό Άσµα ασµάτων του Μίκη Θεοδωράκη και πρόσφατα έργα που γράφτηκαν γι’ αυτόν από την Καλλιόπη Τσουπάκη και τον Εύη Σαµµούτη. Συµπράττει ο Ραφαέλ Σιµόν στα κρουστά. Στις 20:30 ο τριαντάχρονος χαρισµατικός τροµπετίστας Ζιµόν Χαίφελε παρουσιάζει δηµιουργίες εµβληµατικών συνθετών του 20ού αιώνα, όπως οι Γκέρσουιν, Τακεµίτσου και Ενέσκου.

Matthijs Koene
Matthijs Koene
Simon Hoefele
Simon Hoefele © Marco Borggreve

Σαββατοκύριακο των Πνευστών στο Μέγαρο: τι θα ακούσουμε στις 28 Απριλίου

Το γαλλικό ρεπερτόριο του 20ού αιώνα βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης συναυλίας την Κυριακή 28 Απριλίου. Στις 17:30 ο οµποΐστας Γιάννης Οικονόµου, ο φαγκοτίστας Αλέξανδρος Οικονόµου και η πιανίστα Χριστίνα Παντελή θα ερµηνεύσουν έργα µουσικής δωµατίου, γεµάτα χιούµορ και αισθαντικότητα, λυρισµό και ρυθµική ένταση, µε την υπογραφή των Πουλένκ, Λαλλιέ, Mπιτς και Ντυµπουά.

Αλέξανδρος Οικονόμου
Αλέξανδρος Οικονόμου © Ηλίας Σακαλάκ
Γιάννης Οικονόμου
Γιάννης Οικονόμου

Στις 19:00 ο διακεκριµένος φλαουτίστας Νίκος Νικόπουλος, µε συνοδοιπόρο την αναγνωρισµένη αρπίστα Γωγώ Ξαγαρά, θα µας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο Μπουένος Άιρες του Πιατσόλλα, την Ιταλική Ριβιέρα της Φαντασίας για φλάουτο και άρπα του Σαιν-Σανς, το φλογερό ισπανικό φλαµένκο του Ιµπέρ, την Αµερική του Λήµπερµαν και την Ινδία του Ραβί Σανκάρ.

Νίκος Νικόπουλος
Νίκος Νικόπουλος

Το αφιέρωµα ολοκληρώνεται µε το ρεσιτάλ του αντισυµβατικού Ώυστην Μπάαντσβικ, ο οποίος έχει βαλθεί να αποδείξει ότι «η τούµπα είναι το πιο cool µουσικό όργανο στον πλανήτη». Παρέα µε την πιανίστα Χρύσα Γρένδα θα ξετυλίξουν γνωστές µιλόνγκες και διάσηµα τάνγκο του Πιατσόλα, δηµοφιλή κοµµάτια του Γκρηγκ και του Μπαχ, το Hvati της βραβευµένης σύγχρονης συνθέτριας Έιντρηα Κλήαρφηλντ και τις Αντηχήσεις, που συνυπογράφει µε την Άννα Μπάαντσβικ.

Oystein Baadsvik
Oystein Baadsvik

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Στις 27 & 28 Απριλίου, Eισιτήρια 210 7282333, megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ