Μουσικη

Eddie Vedder: Το κοινό της Taylor Swift μοιάζει με αυτό του punk rock

Ο τραγουδιστής των Pearl Jam έδωσε τη δική του εκδοχή για το φαινόμενο της υπερ-επιτυχημένης τραγουδίστριας

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Eddie Vedder, frontman των Pearl Jam, μίλησε για τις ομοιότητες του κοινού της Taylor Swift με το punk rock.
© EPA/JOSE SENA GOULAO

O Eddie Vedder, frontman των Pearl Jam, μίλησε για τις ομοιότητες του κοινού της Taylor Swift με το punk rock.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mojo, ο Eddie Vedder προέβη σε μια ασυνήθιστη σύγκριση, μιλώντας για την αισθητική του punk rock την οποία κατ’ αυτόν μοιράζεται και το κοινό της Taylor Swift. Ο Eddie Vedder βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη συναυλία της τραγουδίστριας στο Σιάτλ, μαζί με την οικογένειά του. Τα χέρια του ήταν γεμάτα με βραχιόλια φιλίας που αντάλλαξε με τους fans της Swift, ενώ φορούσε ένα χαρακτηριστικό t-shirt το οποίο έγραφε «Είμαι εγώ, γεια σας, είμαι ο πατέρας, είμαι εγώ». Ο τραγουδιστής των Pearl Jam είναι παντρεμένος με το πρώην μοντέλο Jill McCormick από το 2010, ενώ αποτελούν ζευγάρι από το 2000. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Olivia (2004) και την Harper (2008).

Μιλώντας στο περιοδικό, ο Vedder θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές από τη συναυλία της Swift: «Η προετοιμασία πριν από τη συναυλία, το ότι φτιάξαμε βραχιόλια μαζί της, η γενναιοδωρία όλων αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, η ανταλλαγή αυτών των βραχιολιών που είχαν διαφορετικά μηνύματα πάνω τους. Στίχους, τίτλους τραγουδιών, πράξεις καλής θέλησης. Τα άτομα αυτά είχαν βρει τη φυλή τους, όλοι συμφωνούσαν σε κάτι. Το πιο τρελό ήταν ότι μου θύμισε τα πλήθη του punk rock, αυτή την ευθυγράμμιση με όλους τους απροσάρμοστους της πόλης μας, όπως ήταν παλιότερα. Ήταν γαλβανιστικό και δυνατό!»

Η συναυλία της Taylor Swift στο Σιάτλ έλαβε χώρα στο πλαίσιο της περιοδείας “The Eras Tour”, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2024, στο Βανκούβερ του Καναδά. Η Swift θα δώσει συνολικά 152 συναυλίες σε πέντε ηπείρους. Το δε concert film για την Eras Tour είναι πλέον το υψηλότερο σε εισπράξεις, ξεπερνώντας και το “This is it” του Michael Jackson, από το 2009.

TAYLOR SWIFT | THE ERAS TOUR Concert Film Official Trailer

Γεννημένος στο προάστιο του Σικάγο Evanston, το 1964, ο Eddie Vedder έμελλε να γίνει μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φωνές για ολόκληρη την Generation X. Με τους Kurt Cobain, Chris Cornell και Layne Staley να έχουν φύγει από τη ζωή με τον πλέον άδικο τρόπο, ο Vedder παραμένει ο μόνος εν ζωή από τους τραγουδιστές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα 90s, με την κυριαρχία του grunge. Αφού μετακόμισε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στην Καλιφόρνια με την οικογένεια του, ο τραγουδιστής ανέπτυξε τις μουσικές του προτιμήσεις με την έκρηξη του punk, αλλά λατρεύοντας ταυτόχρονα και το “Quadrophenia” album των The Who. Παίζοντας σε διάφορα γκρουπ μέχρι το 1990, πέφτει στα χέρια του ένα demo από ένα υποσχόμενο συγκρότημα από το Σιάτλ που αναζητούσε τραγουδιστή. Ο Vedder τραγούδησε στο ντεμπούτο και μοναδικό album των Temple of the Dog και στη συνέχεια τα μέλη του γκρουπ αποχώρησαν για να δημιουργήσουν δύο ξεχωριστά συγκροτήματα. Αφενός ο Chris Cornell ίδρυσε τους Soundgarden και αφετέρου οι Stone Gossard, Jeff Ament, Mike McCready και φυσικά ο Eddie Vedder, τους Pearl Jam. Το ντεμπούτο των τελευταίων ονόματι “Ten” κυκλοφορεί στις 27 Αυγούστου του 1991 και παραμένει μέχρι σήμερα ένας δίσκος σημείο αναφοράς, τόσο για το rock της δεκαετίας του 1990 όσο και γενικότερα.

Ο Eddie Vedder ετοιμάζεται να επανέλθει στο προσκήνιο με τους Pearl Jam, με την κυκλοφορία του 12ου συνολικά album του γκρουπ με τίτλο “Dark Matter”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ