Μουσικη

Corey Taylor: Ψυχολογική κατάρρευση για τον frontman των Slipknot

Μέσω ενός video στα social media, ο μουσικός απευθύνθηκε στους fans σχετικά με την ψυχική του υγεία

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Corey Taylor: Ψυχολογική κατάρρευση για τον frontman των Slipknot
© Pamela Littky

Corey Taylor: To video που μοιράστηκε ο frontman των Slipknot στα social media για την ψυχική υγεία και την κατάρρευσή του.

Το εξαιρετικά επιβαρυμένο πρόγραμμα του Corey Taylor, τόσο με τους Slipknot όσο και με τα υπόλοιπα projects του, είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ευημερία του καλλιτέχνη. Μέσα από ένα video post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Taylor μίλησε στους ακολούθους του σχετικά με την ψυχική του υγεία. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως σταματά την τουρνέ του στη Βόρεια Αμερική ώστε να κάνει ένα διάλειμμα για να περάσει χρόνο με την οικογένεια του, να ξεκουραστεί και να δει το θέμα της υγείας του. Ωστόσο, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά, ανακάλεσε την απόφασή του.

Ο Corey Taylor είπε συγκεκριμένα:

«Από πού να αρχίσω; Αποφάσισα να κάνω αυτό το βίντεο ως απάντηση σε πολλά σχόλια που κυκλοφόρησαν, μόλις ανακοίνωσα ότι θα συνεχίσω την περιοδεία μου στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτό ήταν κάτι που υποτίθεται ότι θα είχε αναφερθεί στην αρχική μου δήλωση, σχετικά με την ψυχική μου υγεία. Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί από εσάς είστε αναστατωμένοι και απλά θα σας το αναλύσω. Τον τελευταίο χρόνο, είχα μια πλήρη και απόλυτη κατάρρευση των ορίων, της ψυχικής υγείας, του εγωισμού, των δικαιωμάτων μου, ουσιαστικά των πάντων, με αποκορύφωμα μια υποτροπή, καθώς πλέον δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου.  Θα ήθελα και πάλι να αναφερθώ σε αυτό και απλώς να πω στους ανθρώπους ότι χρειαζόμουν χρόνο για επαναφορά, για να αρχίσω να δουλεύω με την καρδιά και το μυαλό μου και να έρθω στα ίσα μου. Ο λόγος που κρατάω την τουρνέ στη Νοτιοανατολική Ασία είναι κυριολεκτικά τέσσερις συναυλίες, είναι κυριολεκτικά μια εβδομάδα. Θα δω πώς θα γίνει αυτό, μέρα με τη μέρα. Αυτή τη στιγμή φροντίζω τον εαυτό μου, λαμβάνω τη βοήθεια που χρειάζεται και περιβάλλομαι από την οικογένειά μου.»

Στο video εμφανίζεται εμφανώς καταβεβλημένος, στο τέλος δε ευχαριστεί ιδιαίτερα τους fans και όσους ασχολούνται μαζί του, ζητώντας υπομονή. O Taylor ολοκλήρωσε πολύ πρόσφατα περιοδείες για την υποστήριξη του δεύτερου solo δίσκου του “CMF2” σε Ευρώπη και Αμερική, με το album να διαδέχεται το ιδιαίτερα επιτυχημένο ντεμπούτο του “CMFT”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2000 και έδωσε το δημοφιλές single Black Eyes Blue”.

Ο Corey Taylor ανήκει στο πολύ κλειστό club εκείνων των frontmen οι οποίοι υπήρξαν τραγουδιστές και ηγέτες, σε δύο πολύ επιτυχημένα συγκροτήματα. Ο τραγουδιστής συμμετείχε στα έξι albums του ροκ σχήματος Stone Sour (2.1 εκατομμύρια πωλήσεις και σε παύση από το 2020), ενώ φυσικά είναι ο ηγέτης και frontman των πρωτοπόρων του μοντέρνου metal ήχου Slipknot. Η εμφάνιση των τελευταίων, στο Release Athens Festival του 2022, θεωρείται μια από τις καλύτερες συναυλίες του σκληρού ήχου, τα τελευταία χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Corey Taylor δήλωσε για τους Slipknot ότι είναι κάτι το αναντικατάστατο στη ζωή του, επιθυμώντας να μείνει στο γκρουπ μέχρι τέλους, μέχρι να «κρεμάσει τη μάσκα του». Συνέχισε δε λέγοντας πως 25 μετά την πρώτη του εμφάνιση, επιθυμεί ακόμα να ανοίξει νέους δρόμους μουσικά για αυτό και θέλει να δώσει βάρος στη solo καριέρα του, πάντα μαζί με την ενασχόλησή του με το κύριο συγκρότημά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ