Μουσικη

Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack, Άντζελο Μπρουσκίνι

Καθοριστική η συμβολή του στο άλμπουμ «Mezzanine» - Εξέχον μέλος της σκηνής του Μπρίστολ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντζελο Μπρουσκίνι: Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack - Μέλος της σκηνής του Μπρίστολ και σχημάτων όπως οι Blue Airplanes, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Άντζελο Μπρουσκίνι στη σκηνή του Γκλαστονμπέρι με τους Massive Attack το 2014 © Gary Wolstenholme/Redferns via Getty Images

Άντζελο Μπρουσκίνι: Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack - Μέλος της σκηνής του Μπρίστολ και σχημάτων όπως οι Blue Airplanes, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

O κιθαρίστας των Massive Attack Άντζελο Μπρουσκίνι πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, όπως επιβεβαίωσε το βρετανικό συγκρότημα.

Ορμώμενος από το Μπρίστολ, ο Άγγλος μουσικός είχε μακρά θητεία στην ανεξάρτητη σκηνή και υπήρξε επίσης μέλος των Blue Airplanes, των Numbers και των Rimshots.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Άντζελο Μπρουσκίνι εκφράζουν με αφιερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα αρκετοί ομότεχνοι, φίλοι και μέλη της οικογένειάς του.

Οι Massive Attack έγραψαν στο X: «Ένα μοναδικά λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί η συμβολή σου στο έργο των Massive Attack.

»Πόσο τυχεροί ήμασταν που μοιραστήκαμε μια τέτοια ζωή μαζί».

Άντζελο Μπρουσκίνι: Η καθοριστική συμβολή του στο «Mezzanine» των Massive Attack

Ο Μπρουσκίνι εντάχθηκε στους Massive Attack στη δεκαετία του '90, παίζοντας με την κολεκτίβα trip hop που δημιουργήθηκε το 1988 τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Συμμετείχε και διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον ήχο του τρίτου και πιο επιτυχημένου εμπορικά άλμπουμ τους, «Mezzanine» (1998) και δάνεισε το ταλέντο του στο τραγούδι «Angel», που έχει έκτοτε ακουστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημίσεις και ταινίες.

Massive Attack - Angel

Εκτός από τις συναυλιακές εμφανίσεις του με πολλά συγκροτήματα, ο Μπρουσκίνι έκανε την παραγωγή του ομώνυμου άλμπουμ του εναλλακτικού ροκ γκρουπ Strangelove, το 1997.

Έπαιξε επίσης κιθάρα για το κομμάτι της Jane Taylor, «Blowing This Candle Out», που κυκλοφόρησε το 2005.

The Blue Aeroplanes - Jacket Hangs (Official Music Video)

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιούλιο, ο Μπρουσκίνι έγραψε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και ότι αρκετοί ειδικοί του ευχήθηκαν «καλή τύχη».

Και πρόσθεσε: «Είχα μια υπέροχη ζωή, είδα τον κόσμο πολλές φορές, γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους, αλλά η πόρτα κλείνει, σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο».

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ