Μουσικη

Στο θέατρο Λυκαβηττού ξανά! Η πρώτη συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Το ιστορικό θέατρο ξαναμπαίνει στην ατζέντα μας από τις 15 Σεπτεμβρίου με τον καταξιωμένο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο να δίνει το μουσικό σήμα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 884
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος
Ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: η συναυλία έναρξης από τον Σταύρο Ξαρχάκο και το πρόγραμμα της σεζόν

Ύστερα από 15 χρόνια «σιωπής», ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας επιστρέφει στη ζωή της πόλης. Πλήρως αναμορφωμένο από τον Δήμο Αθηναίων, το ιστορικό θέατρο που σχεδίασε ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, ανοίγει ξανά τα μικρόφωνα για να μας παρασύρει σε λαϊκά, έντεχνα, αλλά και ραπ μονοπάτια.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Λυκαβηττού

Την αυλαία ανεβάζει ο Σταύρος Ξαρχάκος την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου (στις 21:00). Το καλοκαίρι του 1978, ο μεγάλος μας συνθέτης είχε δώσει έντεκα συναυλίες στον αττικό λόφο, με αφορμή τις θερινές εκδηλώσεις του ΕΟΤ, με εναλλασσόμενα προγράμματα, παίζοντας από Βιβάλντι μέχρι λαϊκά τραγούδια. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα στιγμιότυπα ηχογραφήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σ’ έναν δίσκο. Σαράντα πέντε χρόνια μετά ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού για να ξετυλίξεικορυφαίες στιγμές της δημιουργίας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί του τέσσερις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαΐακαι ο Ζαχαρίας Καρούνης. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: το πρόγραμμα

Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 16 και 21 Σεπτεμβρίου οι Πυξ Λαξ, ενώ στις 19 και 20 του μήνα καταφθάνει, στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Rebel with a Cello», ο βιρτουόζος τσελίστας Hauser, έχοντας στη μουσική του φαρέτρα ένα πολυμορφικό, απροσδόκητο ρεπερτόριο.

Μέχρι και τον Οκτώβριο, πάντως, θα έχουμε αρκετές ακόμα αφορμές για να πάρουμε τον ανήφορο για τον αγαπημένο μας λόφο. Για να μπούμε στην «εποχή του Υδροχόου» παρέα με τους Villagers of Ioannina City (22/9). Να πούμε «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» (Κηλαηδόνη), με τους Θέμη Ανδρεάδη, Σπύρο Γραμμένο, Δώρο Δημοσθένους, Γιασεμί και Μαρία Κηλαηδόνη, Νάντια Κοντογεώργη, Πάνο Μουζουράκη, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννη Μπέζο, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Μανώλη Φάμελλου. Να χορέψουμε στους ρυθμούς του Γιάννη Χαρούλη (28 & 29/9). Ν’ ανέβουμε «Σ’ ένα κύμα του Νότου» για ένα μουσικό ταξίδι σε παραδοσιακά, έντεχνα, ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια με τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Μάρθα Φριντζήλα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ν’ ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά τον δίσκο «Arte Povera» του Beats Pliz (14/10). Ή ακόμα και για να γελάσουμε με… 10 χρόνια αποτυχίες «Κάψε το σενάριο» (7/10) με τους Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ