Μουσικη

Eminem και τεχνητή νοημοσύνη «παντρεύτηκαν» από τον David Guetta

Η έμπνευση του διάσημου DJ που έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έμινεμ
Έμινεμ © EPA/ETIENNE LAURENT

Ο David Guetta χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να προσθέσει σε τραγούδι στίχους του Eminem - Η έμπνευση του διάσημου DJ που έγινε viral

Ο David Guetta είναι ένας ακόμη καλλιτέχνης που χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη (AI) κοινοποιώντας στιγμιότυπο για το πώς αξιοποίησε την αναπτυσσόμενη τεχνολογία για να αναπαράγει τα φωνητικά του Αμερικανού ράπερ Eminem σε ένα από τα τραγούδια του.

Ο Γάλλος DJ, μουσικός παραγωγός έκανε ανάρτηση στο Twitter με βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να παίζει το τραγούδι με τίτλο «Emin-AI-em», όπως το ονόμασε, σε ένα από τα live set του.

Ο David Guetta ακούγεται να λέει «αυτός είναι ο μελλοντικός rave ήχος, γίνομαι φοβερός και υπόγειος» με μια φωνή που μοιάζει τρομερά πολύ με τη φωνή του αληθινού Eminem.

Ο David Guetta δήλωσε σε συνέντευξη ότι το έκανε ως αστείο και δημιούργησε το τραγούδι, αφού ανακάλυψε τους ιστότοπους AI που δημιουργούν στίχους σχεδόν πανομοιότυπους με εκείνους που θα έγραφε ο πραγματικός καλλιτέχνης. «Βασικά, μπορείς να γράψεις στίχους στο στυλ οποιουδήποτε καλλιτέχνη θέλεις. Έτσι, πληκτρολόγησα "γράψε έναν στίχο στο στυλ του Eminem για Future Rave (είδος της ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής)" και πήγα σε έναν άλλο ιστότοπο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναδημιουργήσει τη φωνή» εξήγησε. «Έβαλα το κείμενο σε αυτό, έπαιξα την ηχογράφηση και ο κόσμος τρελάθηκε».

Καθώς οι χρήστες του Twitter άρχισαν να αμφισβητούν την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα τραγούδια, ο Γκέτα διευκρίνισε απαντώντας σε σχόλια, ότι «προφανώς» δεν θα κυκλοφορήσει το τραγούδι εμπορικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ