Μουσικη

10 καλλιτέχνες του Release Athens σε χριστουγεννιάτικο κλίμα

Δέκα εορταστικά τραγούδια-έκπληξη

32014-72458.jpg
A.V. Guest
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 χριστουγεννιάτικες διασκευές τραγουδιών από καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν και θα εμφανιστούν το καλοκαίρι του 2023 στο φεστιβάλ Release Athens: Από τον Nick Cave στους Pet Shop Boys.
The Hives

10 χριστουγεννιάτικες διασκευές τραγουδιών από καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν και θα εμφανιστούν το καλοκαίρι του 2023 στο φεστιβάλ Release Athens: Από τον Nick Cave στους Pet Shop Boys

Έφτασε η περίοδος των γιορτών και είναι ιδανική αφορμή να θυμηθούμε κάποιες από τις στιγμές που οι καλλιτέχνες που έχουν ανέβει (ή θα ανέβουν) στη σκηνή της Πλατείας Νερού, έγραψαν ή διασκεύασαν τραγούδια αφιερωμένα στα Χριστούγεννα. Από τους Sabaton και τους Blind Guardian μέχρι τους The Hives και τους Pet Shop Boys.

The Hives & Cyndi Lauper - A Christmas Duel
Οι Hives έψαχναν μια δικαιολογία για να γράψουν ένα Phil Spector-ικό τραγούδι αλλά και να κάνουν ένα ντουέτο με τη Cyndi Lauper. Ιδανική επιλογή για να κάνετε πιο «πικάντικο» το οικογενειακό τραπέζι.

A Christmas Duel

Floor Jansen - Oi Jouluyö
Η Jansen, η φωνή των Nightwish, μπορεί να κάνει ενδιαφέρον και το πιο αδιάφορο τραγούδι. Εδώ όχι μόνο ακούς με χαρά την «Άγια Νύχτα», αλλά σιγομουρμουρίζεις και φινλανδικά.

🎼 Raskasta Joulua (Heavy Christmas) 2019 - Floor Jansen - Jouluyö (O Holy Night) 🎶 Remastered - LOUD

SabatonChristmas Truce
Στις 24 Δεκεμβρίου 1914, επιβλήθηκε ανεπίσημη εκεχειρία στο Δυτικό Μέτωπο. Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες βρέθηκαν στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χαρακωμάτων, κουβέντιασαν και, φυσικά, έπαιξαν λίγο ποδόσφαιρο. Οι Sabaton έκαναν αυτήν την ιστορία ένα μεγάλο τραγούδι, ίσως το πιο ουσιαστικό, χριστουγεννιάτικο κομμάτι αυτής της λίστας.

SABATON - Christmas Truce (Official Music Video)

Helloween – Surprise Track (White Christmas / I’ll Be Your Santa Claus)
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που έγραψε ο Irving Berlin το 1942 και έκανε τεράστια επιτυχία ο Bing Crosby, μοιάζει να έχει ηχογραφηθεί από κάθε μεγάλο αστέρα του 20ου αιώνα: Frank Sinatra, Elvis Priesley, Louis Armstrong, Ella Fitzerald, Bob Marley κοκ. Οι Helloween το «στρίμωξαν» ως έκπληξη στο ντεμπούτο τους, γεγονός αρκετά παράδοξο για την μπάντα που θα καθόριζε το speed metal. Ειδική μνεία αξίζει στον Michael Kiske και την ερμηνεία του, που βγάζει το καπέλο στον μεγάλο του ήρωα, τον Elvis Priesley.

Surprise Track

Pet Shop Boys - It Doesnt Often Snow at Christmas
Για πολλά χρόνια αυτό το τραγούδι αποτελούσε το «ιερό δισκοπότηρο» για τους συλλέκτες της δισκογραφίας των Pet Shop Boys. Είχε σταλεί το 1997 ως χριστουγεννιάτικο δώρο στα μέλη του επίσημου fan club και μέχρι σήμερα αλλάζει χέρια με τιμές που ξεπερνούν τα 250€. Στιχουργικά, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως το ακριβώς αντίθετο του «White Christmas».

Pet Shop Boys - It Doesn't Often Snow At Christmas - Live at 02, 2009

Röyksopp - Le Cantique de Noël
Άλλη μια εκδοχή της «Άγιας Νύχτας», σε αυτή την πανέμορφη, ορχηστρική εκτέλεση που κυκλοφόρησαν οι Röyksopp το 2010.

Royksopp - Le Cantique de Noël (HQ)

Johnny Marr & The Healers - Free Christmas
Ένα ακόμα instrumental κομμάτι, αυτή τη φορά από το βραχύβιο σχήμα των Healers που έστησε ο μεγάλος Johnny Marr στις αρχές των 00s. Είναι πολύ απλά υπέροχο.

Johnny Marr and The Healers - Free Christmas

Richard Ashcroft - Have Yourself A Merry Little Christmas
Εδώ ο Ashcroft παθαίνει Judy Garland και διασκευάζει ένα από τα μεγάλα Christmas standards που έκανε διάσημο η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός το 1944.

Have Yourself a Merry Little Christmas

Nick Cave & Shane MacGowan - What A Wonderful World
Ας συνεισφέρουμε και εμείς σε μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις στην ιστορία της μουσικής, αφού το «What A Wonderful World» θέλει φαντασία για να χαρακτηριστεί «χριστουγεννιάτικο» τραγούδι αλλά υπάρχει σε κάθε συλλογή που βγήκε για αυτή την περίοδο. Ας είναι όμως. Έχουμε πρόσφατη την ανατριχιαστική παρουσία του Cave στο Release Athens 2022 και τρέφουμε μεγάλη αγάπη για τον MacGowan και τους Pogues.

Nick Cave/Shane MacGowan - What A Wonderful World

Blind Guardian - Merry Xmas Everybody
Για τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Οι Blind Guardian, πάντα άψογοι στις διασκευές που ηχογραφούν, επιλέγουν το κλασικό τραγούδι των Slade «Merry Xmas Everybody» και γυρίζουν και ένα απολαυστικό βίντεο κλιπ. Αν πρέπει να ακούσετε ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή.

BLIND GUARDIAN - Merry Xmas Everybody (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Καλά Χριστούγεννα! 
Η ομάδα του Release Athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ