Μουσικη

Ο Ρόμπι Ουίλιαμς υπερασπίζεται την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ως γνωστόν οι καταριανοί εισέπραξαν αρκετά «όχι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρόμπι Ουίλιαμς
Ο Ρόμπι Ουίλιαμς © EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ρόμπι Ουίλιαμς: Αναφέρεται στο Μουντιάλ του Κατάρ και την επικείμενη εμφάνιση του 

Παρότι η σταρ όπως η Σακίρα, η Ντούα Λίπα και ο Ροντ Στιούαρτ αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο Μουντιάλ που ξεκινά αύριο, ο Ρόμπι Ουίλιαμς υποστήριξε ότι θα ήταν «υποκριτικό» να μην επισκεφθεί το Κατάρ, «εξαιτίας των προορισμών στους οποίους πηγαίνει» στις περιοδείες του.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο il Venerdi, ο τραγουδιστής υπερασπίστηκε την επιλογήτου να εμφανιστεί στο Doha Golf Club στις 8 Δεκεμβρίου. «Όποιος αφήνει μηνύματα που λένε “όχι στο Κατάρ”, το κάνει με κινεζική τεχνολογία», δήλωσε στο ιταλικό περιοδικό, αναφερόμενος στην εξίσου κακή ιστορία της Κίνας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έχεις αυτό το μικροσκόπιο που λέει “εντάξει, αυτοί είναι οι κακοί και πρέπει να συσπειρωθούμε εναντίον τους”… Νομίζω ότι η υποκρισία εκεί είναι ότι αν δεχτούμε αυτή την υπόθεση σε αυτό το μέρος, πρέπει να την εφαρμόσουμε μονομερώς σε όλο τον κόσμο. Τότε αν το εφαρμόσουμε αυτό μονομερώς στον κόσμο, κανείς δεν θα μπορεί να πάει πουθενά», ανέφερε.

Η FIFA έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
2022 στο Κατάρ λόγω των παραβιάσεων της χώρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη στο Κατάρ, ενώ 6.500 εργάτες φέρονται να έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο της κατασκευής του Σταδίου Χαλίφα.

Μουντιάλ 2022: Ποιοι θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Στην τελετή έναρξης θα εμφανιστούν σίγουρα o Αμερικανός Τρινιντάντ Καρντόνα μαζί με τη Νιγηριανή Νταβίντο και την Καταριανή Αΐσα, οι οποίοι θα τραγουδήσουν τον ύμνο του Μουντιάλ «Hayya Hayya».

Δεδομένη είναι και η συμμετοχή του Αμερινανού ράπερ Lil Baby που έχει γράψει ένα τραγούδι ειδικά για τη διοργάνωση με τον τίτλο «The World Is Yours To Take» ενώ θα εμφανιστεί το κορεατικό συγκρότημα BTS που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Dreamers».

Οι τελευταίες εκτιμήσεις θέλουν τις Nora Fatehi (Καναδή με μαροκινή καταγωγή, ηθοποιός και τραγουδίστρια), Balqees (τραγουδιστρια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Rahma Riad (τραγούδιστρια και ηθοποιός από το Ιράκ) και Manal (τραγουδίστρια από το Μαρόκο) να κάνουν την εμφάνιση τους στην τελετή έναρξη. Πρόκειται για τέσσερις κυρίες που έχουν τεράστια απήχηση στον αραβικό κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ