- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τζένη Μελιτά διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Isabelle» του Charles Aznavour.
«Isabelle» του Charles Aznavour: Η ιστορία του τραγουδιού
Το Isabelle είναι ένα γαλλικό τραγούδι από το άλμπουμ Legends του Charles Aznavour που γράφτηκε από τον ίδιο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965. Ο πραγματικός θρύλος της μουσικής Charles Aznavour ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Γαλλίας, με συνεχή παρουσία και παραγωγή στην μουσική βιομηχανία, ηθοποιός και ακτιβιστής. Από την ηλικία των πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ, στις οποίες συνόδευε με την κιθάρα τον πατέρα του ενώ σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, προκειμένου να ζήσει το όνειρο του. Η αναγνωρισιμότητα ήρθε το 1946 όταν η τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ τον άκουσε να τραγουδά και αποφάσισε να τον πάρει μαζί της στις περιοδείες της στις ΗΠΑ και στην Γαλλία.
Η εκφραστικότητά, η αμεσότητά, ο τρόπος ερμηνείας, η ξεχωριστή φωνή του όντας βαρύτονος αλλά και οι μοναδικοί στίχοι του στα «θλιμμένα τραγούδια» έβαλαν τη γαλλική ποπ ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη. Η καριέρα του ξεπερνά τα 70 χρόνια, ηχογράφησε περισσότερα από 1.200 τραγούδια, τα οποία έχουν ερμηνευθεί σε οκτώ γλώσσες, έγραψε ή συνέγραψε στίχους σε περισσότερα από 1.000 τραγούδια μεταξύ των οποίων τα κομμάτια «La Bohème», «Take me away», «See me already», «La Mamma» και «Hier encore», πούλησε 180 εκατομμύρια δίσκους και θεωρήθηκε ως ο Φρανκ Σινάτρα της Γαλλίας.
Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του 20ού αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν στις 24 Αυγούστου 2017 βραβεύτηκε με το 2.618ό αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018 διεξήχθη η τελευταία συναυλία του που πραγματοποιήθηκε στο NHK Hall στην Οσάκα ενώ την 1η Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, σε ηλικία 94 ετών.
Τα νέα της Τζένης Μελιτά
Η Τζένη Μελιτά, το πιο αγαπημένο "μανεκέν" του ελληνικού instagram, παρουσιάζει μαζί με την Δάφνη Καραβοκύρη και την Ξένια Ντάνια την καθημερινή νεανική εκπομπή «Κυψέλη» στην ΕΡΤ2, μια εκπομπή που αναζητά συνεχώς τις τάσεις στην αστική ζωή, τον πολιτισμό και την pop κουλτούρα. Στα μελλοντικά της πλάνα το καλοκαίρι θέλει ολοταχώς να πάει διακοπές, να κλειδώσει το κινητό της σε ένα δωμάτιο και να απολαύσει την ησυχία και την ηρεμία που έχει τόσο ανάγκη. Έρχεται μια νέα σεζόν με πολύ δημιουργικά πράγματα για εκείνη! Stay tuned.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.