Μουσικη

Λεωνίδας Καβάκος: Συναυλία για την Ουκρανία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου της Μαριούπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωνίδας Καβάκος
Λεωνίδας Καβάκος

Λεωνίδας Καβάκος: Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την Ουκρανία - Πότε θα διεξαχθεί - Ποιοι θα συμμετάσχουν.

Ο Λεωνίδας Καβάκος και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνουν συναυλία, την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος τρεις εξαιρετικοί μουσικόί, οι Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα) και Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πετρίν (τσέλο), που με τον Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί θα παίξουν έργα του Johannes Brahms. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου της Μαριούπολης.

Το πρόγραμμα:
Johannes Brahms
Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 60
Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 25

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 20 € ● 30 €, 42 €, 52 €, 62 €, 70 €.

Στη συναυλία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ξανακτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, είναι έτοιμη να αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη Μαριούπολη και μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι αποτελεί κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία αλλά και «σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ