Κοσμος

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ξανακτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

«Ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ανοικοδομήσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη – Κοινή ευρωπαϊκή απάντηση για την κρίση στην ενέργεια
Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη © ΕPA Pool

Την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη είναι έτοιμη να αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, είναι έτοιμη να αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του μετά την τετραμερή συνάντηση της Ρώμης.

Η τετραμερής συνάντηση, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της ασθένειάς του με covid, φιλοξενήθηκε στην Ρώμη με οικοδεσπότη τον Μάριο Ντράγκι και την φυσική παρουσία των πρωθυπουργών της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».


Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη Μαριούπολη και μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι αποτελεί κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία αλλά και «σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ