Μουσικη

Tina Turner: Πούλησε πνευματικά δικαιώματα για 50 εκατ. δολάρια

Συμπεριλαμβανομένου και του The Best, στην εταιρεία BMG

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tina Turner
Tina Turner ©ΗΒΟ

Η διάσημη τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ πούλησε τα δικαιώματα της δισκογραφίας της για περίπου 50.000.000 δολάρια.

Η 81χρόνη σήμερα τραγουδίστρια Tina Turner αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών της, συμπεριλαμβανομένου και του The Best, στην εταιρεία BMG, για περίπου 50.000.000 δολάρια. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα δικαιώματα των κομματιών της, της εικόνας, του ονόματός της, αλλά και μελλοντικές χορηγίες και εμπορεύματα, που φέρουν το όνομά της.

Κόρη μιας πολύ φτωχής οικογένειας εργατών σε βαμβακοφυτείες, που γεννήθηκε στο Nάτμπους του Τενεσί και έζησε μια στερημένη παιδική ηλικία σχεδόν σε όλες τις νοτιοανατολικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισε να τραγουδάει συμμετέχοντας στις γκόσπελ χορωδίες των τοπικών εκκλησιών. Με θράσος και επιμονή κατάφερε να ακολουθήσει το συγκρότημα Kings of Rhythm του Άικ Τέρνερ το 1958 και να γίνει η τραγουδίστριά τους. Στην αρχή η σχέση του Άικ με τη δεκαεπτάχρονη «Little Ann» ήταν πολύ τρυφερή, σχεδόν αδελφική. Στη συνέχεια τη βάφτισε «Tina Turner», την παντρεύτηκε και το 1960 το σχήμα μετονομάστηκε σε Ike & Tina Turner Revue. Μαζί έκαναν μεγάλη επιτυχία και μια σειρά από σημαντικά hits, όπως τα «A fool in love», «River Deep Μountain Ηigh» (1966), «Proud Mary» (1971) κα το «Nutbush city limits» (1973). To 1984 ξεκίνησε μια πορεία προς την επιτυχία, που κράτησε μέχρι και το 2009, οπότε έκανε την τελευταία θριαμβευτική περιοδεία της και πήρε άλλη μια γενναία απόφαση, να αποσυρθεί, κάτι που ελάχιστοι mega stars τολμούν.

Η τελευταία από τους διάσημους καλλιτέχνες που πωλούν τα τραγούδια τους έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Υπενθυμίζεται ότι ο Bob Dylan έδωσε σχετικά πρόσφατα τον κατάλογο των 600 τραγουδιών του στην Universal Music, σε μια συμφωνία που φέρεται να αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, η Primary Wave με έδρα τις ΗΠΑ αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής από τους Stevie Nicks, Leon Russell, Leo Sayer. Από την άλλη πλευρά, η Hipgnosis η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματα της Shakira,  έχει δώσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, αποσπώντας αυτά καλλιτεχνών όπως ο Neil Young, η Blodie, ο Barry Manilow κλπ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ