Μουσικη

Επέστρεφε στην ποίηση: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο

Στίχοι που αγαπήσαμε κι έχουμε τραγουδήσει, η έμπνευση των μεγάλων μας ποιητών θα δώσει τον τόνο στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 798
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Γισδάκης, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Φαραντούρη
Από αριστερά: Βασίλης Γισδάκης, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Φαραντούρη

«Επέστρεφε στην ποίηση - Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τους Μ. Φαραντούρη, Δ. Καταλειφό, Β. Γισδάκη

Με τον λόγο των μεγάλων μας ποιητών ανοίγει ο Οκτώβριος στο Μέγαρο. Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό.

Μαρία Φαραντούρη
Μαρία Φαραντούρη

Από τη Σαπφώ στον Κάλβο και τον Καρυωτάκη, από τον Ελύτη και τον Σεφέρη στον Ρίτσο, τον Αναγνωστάκη, τον Καμπανέλλη και τον Καρούζο. Στίχοι που αγαπήσαμε κι έχουμε τραγουδήσει, η έμπνευση των μεγάλων μας ποιητών θα δώσει τον τόνο στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου, 1 και 2/10/2021, σε δυο βραδιές με τίτλο «Επέστρεφε στην ποίηση - Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη».

Δημήτρης Καταλειφός
Δημήτρης Καταλειφός

Δύο σημαντικοί καλλιτέχνες, που χρόνια τώρα έχουν χτίσει ισχυρούς δεσμούς με την ποίηση, θα προσφέρουν στο κοινό ένα απάνθισμα του ελληνικού ποιητικού λόγου, αυτούσιου και μελοποιημένου από τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο. Η Μαρία Φαραντούρη στο τραγούδι, η οποία, άλλωστε, έχει μια γόνιμη ερμηνευτική σχέση με τη σύγχρονη ελληνική αλλά και διεθνή πνευματική δημιουργία ταξιδεύοντάς τη με τη φωνή της στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, και στην απαγγελία ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, για τον οποίο η ποίηση αποτελεί, μαζί με τη μουσική, την ύψιστη μορφή τέχνης.

Στην παράσταση συμμετέχει ο Βασίλης Γισδάκης. Μαζί τους οι μουσικοί: Τάκης Φαραζής (ενορχηστρώσεις, πιάνο), David Lynch (σαξόφωνο, φλάουτο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο).

Βασίλης Γισδάκης
Βασίλης Γισδάκης

Στις 28/9, η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Καταλειφός θα συνομιλήσουν για τη μελοποίηση Ελλήνων ποιητών σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο (με δελτίο προτεραιότητας, απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση).

Πριν από την έναρξη των δύο μουσικών παραστάσεων, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες ξεναγήσεις στην έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης», την οποία διοργανώνει το ΥΠΠΟΑ,σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ