Μουσικη

Megaron Online με μελωδίες της Δύσης και μουσικές της Μεσογείου

Το μήνυμα του Θείου Πάθους μέσα από κατανυκτικές μουσικές εμπειρίες του «Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 781
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Εx Silentio
Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Εx Silentio © Manios

Megaron: Μεγάλη Εβδομάδα στην ψηφιακή σκηνή του Adagio με την Ουρανία Γκάσιου, τους Εx Silentio, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τις Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή

Το μήνυμα του Θείου Πάθους μέσα από κατανυκτικές μουσικές εμπειρίες του «Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα» δεν θα μας λείψει ούτε φέτος. Αυτή τη δύσκολη χρονιά, για πρώτη φορά, ο δημοφιλής κύκλος θα μεταδίδεται διαδικτυακά από το Megaron Online. Στην ψηφιακή σκηνή του Adagio θα εναλλάσσονται συναυλίες που συνδυάζουν μελωδίες της Ανατολής και της Δύσης στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στις οποίες συμμετέχουν αγαπημένοι έλληνες καλλιτέχνες.

Το διαδικτυακό Αdagio εγκαινιάζεται την Κυριακή των Βαΐων 25/4 με τη συναυλία «Από το Πάθος στην Ανάσταση» με την οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου, η οποία επέλεξε για το πρόγραμμά της αριστουργηματικές θρησκευτικές συνθέσεις και αποσπάσματα έργων για εκκλησιαστικό όργανο των Μπαχ, Μπραμς, Ντεμεσσιέ, Τζόνσον και Βιντόρ. 

Ουρανία Γκάσιου
Η οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου © Yiannis Velisaridis

Τη Μεγάλη Δευτέρα 26/4, το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Εx Silentio παρουσιάζει με όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους σπάνιες αλλά και γνωστές παρτιτούρες μεγάλων συνθετών του Μπαρόκ.

Τη Μεγάλη Τρίτη 27/4, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, σε μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση, ερμηνεύει κρητικά μοιρολόγια από τη μεταπολεμική εποχή μέχρι σήμερα. Μαζί του η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή και άλλοι καταξιωμένοι μουσικοί.

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή
Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή


Info

Κυριακή των Βαΐων, 25 Απριλίου
Ουρανία Γκάσιου (εκκλησιαστικό όργανο)
«Από το Πάθος στην Ανάσταση»

Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου
Εx Silentio 
«Εν ωδαίς μεγαλύνομεν»

Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου
Λουδοβίκος των Ανωγείων
«Μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση»

Και οι τρεις συναυλίες αρχίζουν στις  8:30 μ.μ. και μεταδίδονται από το site, το fb και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube.

Θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής τους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ