- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision: Εκτός διαγωνισμού για φέτος η Λευκορωσία
Γιατί αποκλείστηκε και το δεύτερο τραγούδι της
H Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision - Απορρίφθηκε και το δεύτερο τραγούδι της από την EBU
Οι διοργανωτές του φετινού διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision απέκλεισαν τη Λευκορωσία κρίνοντας ότι το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την χώρα και θα ερμήνευε ένα συγκρότημα το οποίο στο παρελθόν είχε θεωρηθεί ότι γράφει στίχους που χλευάζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις παραβιάζει τους όρους του διαγωνισμού.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα οι διοργανωτές απέρριψαν την συμμετοχή της Λευκορωσίας, η οποία μαστίζεται από πολιτική κρίση από τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, καθώς το τραγούδι που είχε υποβάλει η χώρα χλεύαζε τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Το τραγούδι του συγκροτήματος «Galasy ZMesta» προκάλεσε αντιδράσεις από προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, που έχουν πέσει θύματα βίαιης καταστολής στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Μετά την απόρριψη του τραγουδιού από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η Λευκορωσία υπέβαλε άλλο τραγούδι του ίδιου συγκροτήματος, αλλά αργά χθες το βράδυ απορρίφθηκε και αυτό.
Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «μελέτησε προσεκτικά την νέα συμμετοχή για να αξιολογήσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει», αλλά διαπίστωσε ότι «παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού που διασφαλίζουν ότι ο διαγωνισμός δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και δεν δυσφημείται».
Αυτό σημαίνει ότι η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει καθόλου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε η EBU. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18-22 Μαϊου.
Το κίνημα της αντιπολίτευσης έχει γιγαντωθεί στη Λευκορωσία ενάντια στην κυβέρνηση Λουκασένκο έπειτα από τις εκλογές του Αυγούστου, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές σημαδεύτηκαν από νοθεία για να παρατείνουν την 27χρονη κυριαρχία του Λουκασένκο προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις που αντιμετωπίστηκαν με βίαιη καταστολή.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι πάνω από 34.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αδίκως δυσφημείται, ενώ ο πρόεδρος αρνείται ότι υπήρξε εκλογική νοθεία και κατηγορεί την Δύση ότι υποστηρίζει τις διαδηλώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.