Μουσικη

Rock And Roll Hall Of Fame 2021: Οι 16 υποψηφιότητες

Iron Maiden, JAY-Z, Foo Fighters, Mary J. Blige, Fela Kuti, The Go-Go’s και Dionne Warwick διεκδικούν για πρώτη φορά την ένταξή τους στο φημισμένο μουσείο

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson
Iron Maiden © Θανάσης Καρατζάς

Οι 16 καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είναι υποψήφιοι για ένταξη στο μουσείο του Rock And Roll Hall Of Fame το 2021.

Οι φετινές υποψηφιότητες για την ένταξή τους στο Rock And Roll Hall Of Fame ανακοινώθηκαν και οι fans μπορούν να ψηφίσουν έως τις 30 Απριλίου στην επίσημη ιστοσελίδα για τους καλλιτέχνες που θα τιμηθούν με την ένταξή τους στο φημισμένο μουσείο που βρίσκεται στο Κλίβελαντ και ίδρυσε το 1983 ο τουρκοαμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Atlantic Records, Ahmet Ertegun.

Iron Maiden, JAY-Z, Foo Fighters, Mary J. Blige, Fela Kuti, The Go-Go’s και Dionne Warwick ανήκουν στους μουσικούς που είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι ενώ οι Rage Against The Machine, Kate Bush, Devo, Tina Turner, Chaka Khan, Todd Rundgren, New York Dolls, Carole King και LL Cool J έχουν μια ευκαιρία ακόμα για να ενταχτούν.

«Η τάξη του 2021» θα μπει στο φημισμένο ροκ μουσείο τον Μάιο, με το Rock And Roll Hall Of Fame να προγραμματίζει μια ζωντανή τελετή το φθινόπωρο.

Το συγκρότημα Foo Fighters
Foo Fighters

Εάν οι Foo Fighters συγκαταλεχθούν στους νικητές, ο frontman του σχήματος που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Medicine At Midnight», Dave Grohl, θα δει τον εαυτό του για δεύτερη φορά μέσα στο κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ieoh Ming Pei, αφού η πρώτη ήταν το 2014-όταν και μπήκαν οι Nirvana. Ταυτόχρονα οι Carole King και Tina Turner διεκδικούν τη θέση της δεύτερης και τρίτης γυναίκας που θα εισαχθεί κατ’ επανάληψη, μετά την περίπτωση της Stevie Nicks. Υπενθυμίζεται πως η Carole King έχει εισαχθεί ως τραγουδοποιός μαζί με τον Gerry Goffin και η Tina Turner μαζί με τον Ike Turner. 

2021 Nominee Announcement - Rock & Roll Hall of Fame

Για να είναι επιλέξιμοι, ένας μεμονωμένος καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του εμπορική ηχογράφηση τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος εισαγωγής.

Οι καλλιτέχνες που εισήχθησαν στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2020 ήταν οι Nine Inch Nails, Whitney Houston, The Notorious B.I.G., Depeche Mode, T. Rex και The Doobie Brothers, με την τελετή να ακυρώνεται λόγω της πανδημίας και να κινηματογραφείται σε ένα πρότζεκτ που σχεδίασε το HBO.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ