- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kamasi Washington: Η μουσική του «Becoming» για τη Michelle Obama
To soundtrack του ντοκιμαντέρ που είναι υποψήφιo για το βραβείο Grammy κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd
Ακούστε το soundtrack του ντοκιμαντέρ «Becoming» για τη Michelle Obama που υπογράφει ο συνθέτης Kamasi Washington και κυκλοφορεί από την Young Turks.
Πολυοργανίστας, παραγωγός και συνθέτης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην «Πόλη των Αγγέλων», το Λος Άντζελες, ο Kamasi Washington έχει αφήσει το μουσικό στίγμα του στη δεκαετία που φεύγει με τα τρία έργα του «The Epic», «Harmony Of Difference» και «Heaven And Earth» και μέσα από τις επιλεκτικές συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως οι Kendrick Lamar, Florence + the Machine και Herbie Hancock, μεταξύ πολλών άλλων, ξαφνιάζει πάντα τους «ακόλουθούς» του.
Λίγο πριν φύγει το 2020, μια χρονιά στην οποία είδαμε το φιλμ «Kamashi Washington: Live At The Apollo Theater», σε συνεργασία με την Amazon Music, το soundtrack που υπέγραψε για το ντοκιμαντέρ «Becoming» κυκλοφόρησε από την Young Turks σε βινύλιο και cd, αποτελώντας μια highlight επιλογή για το χριστουγεννιάτικο basket case των μουσικόφιλων.
Το best seller βιβλίο «Becoming», ένα οδοιπορικό της ζωής ενός «συνηθισμένου ανθρώπου, που βρέθηκε σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι», εκδόθηκε σε 45 γλώσσες (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications), σε έντυπη, ηλεκτρονική και ηχητική μορφή, με τις πωλήσεις του να ξεπερνάνε τα 11,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως στις αρχές του 2020.
Το ντοκιμαντέρ «Becoming», που είναι διαθέσιμο στο Netflix, σε σκηνοθεσία της Nadia Hallgren και σε παραγωγή της Higher Ground Productions αποτελεί μια ενδόμυχη ματιά στη ζωή της πρώην Πρώτης Κυρίας Michelle Obama κατά τη διάρκεια μιας βαθιάς αλλαγής, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη χώρα που αυτή και ο σύζυγός της, Barack Obama, υπηρέτησαν για οκτώ χρόνια. Η ταινία προσφέρει μια σπάνια και εσωτερική εικόνα της ζωής της, μεταφέροντας του θεατές πίσω από τα παρασκήνια καθώς ξεκινά μια περιοδεία σε 34 πόλεις που υπογραμμίζει τη δύναμη της κοινότητας για τη γεφύρωση των διαφορών μας και την αίσθηση της σύνδεσης που έρχεται όταν μοιραζόμαστε ανοιχτά και ειλικρινά τις ιστορίες μας.
Becoming: Τι περιλαμβάνει το soundtrack που υπογράφει ο Kamasi Washington
Η μουσική του ντοκιμαντέρ είναι υποψήφια για το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Score Soundtrack for Visual Media, ενώ ήταν και για το βραβείο Emmy στην κατηγορία Outstanding Music Composition for a Documentary Series or Special (Original Dramatic Score). Το soundtrack του «Becoming» περιλαμβάνει νέες πρωτότυπες συνθέσεις από τον Kamasi Washington – από τον οποίο η Hallgren ζήτησε να συμμετάσχει στη διαδικασία από πολύ νωρίς - που δημιούργησε ειδικά για την ταινία καθώς και επιλογές από τον κατάλογό των έργων του. Και είναι σίγουρα ενδιαφέρον πως συναντάμε για πρώτη φορά ολιγόλεπτες συνθέσεις από τον συνθέτη που μας έχει ταξιδέψει με τα δαιδαλώδη ηχογραφήματά του κατά το παρελθόν.
Ακούστε παρακάτω το soundtrack του «Becoming» που κυκλοφορεί από την Young Turks παρακάτω
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Μια ματιά στο δημοφιλές groove metal συγκρότημα εν αναμονή της εμφάνισής του στο Release Athens 2026
Πρωτοπόρος τρομπονίστας και συνθέτης, μετέτρεψε τη λάτιν μουσική σε παγκόσμιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.