Μουσικη

400 μαθητές κάνουν αξέχαστο το νέο βιντεοκλίπ των Godsmack

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να δούμε την «Unforgettable» εμπειρία ενός μοντέρνου εκπαιδευτικού προγράμματος

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Godsmack - Unforgettable

Unforgettable: Δείτε το νέο βιντεοκλίπ των Godsmack από τη μουσική συνάντησή τους με 400 νεαρούς μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Υπάρχουν συγκροτήματα που αναζητούν κάτι περισσότερο από το να κάνουν επιτυχία και μουσικοί που όταν βρεθούν στην πρώτη θέση των charts επιλέγουν να μην επαναλάβουν ό,τι τους οδήγησε εκεί. Οι Godsmack, με τρία συνεχόμενα άλμπουμ στην κορυφή του Billboard («Faceless», «IV» και «The Oracle») πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τον heavy metal ήχο τους το 2018 και στράφηκαν σε πιο hard rock ηχοδρόμια κυκλοφορώντας το «When Legends Rise», πέφτοντας στην όγδοη.

«Σε 20 χρόνια, έχουμε αλλάξει. Η μενταλιτέ μας, νομίζω, είναι καλύτερη τώρα επειδή έχουμε ωριμάσει. Καθώς έχουμε μεγαλώσει, έχουμε φτιάξει οικογένειες, έχουμε παιδιά. Δεν είμαστε πλέον θυμωμένοι νεαροί» είχε δηλώσει με τρομερή ειλικρίνεια ο ντράμερ-μυδράλιο Shannon Larkin τέτοια εποχή πέρυσι. Και φέτος τα rock μαθήματα συνεχίστηκαν. 

Αποτέλεσμα μιας διετούς συνεργασίας με εκατοντάδες μαθητές, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Unforgettable», σε σκηνοθεσία του Noah Berlow, γνωστού σε κάποιους από το φιλμ «Terror Trap», δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Πήραμε αυτούς τους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης σε ένα ταξίδι διάρκειας δύο ετών για να τους δείξουμε πόσο σημαντική είναι πραγματικά η μουσική για όλους μας» δήλωσε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Godsmack, Sully Erna, για τη μοναδική ευκαιρία που είχαν 400 παιδιά να δουν από κοντά πώς είναι η «καθημερινότητα» της rock μπάντας από τη Βοστώνη. Παρακολουθώντας ανά ομάδες μαθήματα μουσικής, ακολουθώντας τους Godsmack από τα γραφεία της πολυεθνικής δισκογραφικής εταιρίας BMG έως τα στάδια όπου εμφανίζονται, μαθαίνοντας πώς γυρίζεται ένα άκρως επαγγελματικό βιντεοκλίπ. Μία δυνατότητα που δεν είχαν οι Godsmack όταν ξεκινούσαν το 1995. 

«Συμπεριλάβαμε αυτά τα παιδιά σε όλες τις πτυχές της διαδικασίας προβάλλοντας στο σχολείο τους και διδάσκοντάς τους προσωπικά το τραγούδι» εξήγησε ο Sully Erna για την ευκαιρία που είχαν οι μαθητές να παίξουν ζωντανά μαζί με τους Godsmack αλλά και να εκπαιδευθούν στην επιχειρηματική πλευρά της μουσικής βιομηχανίας.

[[{"fid":"769105","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"Godsmack Unforgettable 2020","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Πλέον, το «Unforgettable», εκτός από το πιο παιγμένο rock τραγούδι στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ για το 2018, καταλαμβάνει μια ακόμα πρωτιά, αυτή ενός πρωτότυπου εγχειρήματος που αξίζει αρκετοί να μιμηθούν. Ακόμα κι αν δεν είναι rock stars. «Το να έχεις τη μουσική στη ζωή σου είναι κάτι εξαιρετικά δυνατό και κάτι που δεν θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως δεδομένο» ακούγεται σε ένα από τα εισαγωγικά πλάνα του βιντεοκλίπ να «διδάσκει» ο Sully Erna στις μαθήτριες και τους μαθητές που τον παρακολουθούν. Και στη συνέχεια αναλαμβάνει να τους δείξει πόσο δυνατή μπορεί να γίνει σε ένα από τα βιντεοκλίπ της χρονιάς που θα θυμόμαστε.

[[{"fid":"769108","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Godsmack","field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Godsmack","field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Godsmack","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Ακούστε περισσότερη μουσική στον Athens Voice 102.5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ