Μουσικη

Bucky Pizzarelli: Νεκρός από κορωνοϊό ένας ακόμη θρύλος της τζαζ

Ο αυτοδίδακτος βιρτουόζος της κιθάρας ήταν 94 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
John "Bucky" Pizzarelli
Πέθανε από κορωνοϊό ο κιθαρίστας John "Bucky" Pizzarelli © Hiroyuki Ito/Getty Images/Ideal Images

Πέθανε από κορωνοϊό ο θρυλικός κιθαρίστας της τζαζ John ‘Bucky’ Pizzarelli σε ηλικία 94 ετών.

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ένας ακόμη μεγάλος καλλιτέχνης της αμερικανικής τζαζ εξαιτίας επιπλοκών που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό. Ο κιθαρίστας John ‘Bucky’ Pizzarelli πέθανε στο σπίτι του στο Σαντλ Ρίβερ, στο Νιου Τζέρσι.

Μέλη της οικογένειάς του δήλωσαν στην εφημερίδα «New York Times» ότι πιστεύουν πως ο νέος κορωνοϊός είναι η πιθανότερη αιτία του θανάτου του συγγενή τους.

Ο Bucky έχει γράψει επίσης με τον γιο του, τον John Pizzarelli, περιστασιακά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένων των λευκωμάτων Nirvana (1995), Solos & Duets (1996), Contrasts (1999), Passionate Guitars (2007). Αυτοδίδακτος βιρτουόζος της κιθάρας είχε δείξει την κλάση του παίζοντας μουσικής για πρώην προέδρους των ΗΠΑ, όπως ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Μπιλ Κλίντον. Είχε επίσης κάνει εμφανίσει με τον Φρανκ Σινάτρα.

Αυτήν την εβδομάδα άλλοι δύο σημαντικοί μουσικοί έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό. Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο πιανίστας της τζαζ Ellis Marsalis Jr, ο πατριάρχης της μουσικής οικογένειας των Marsalis, και ο 52χρονος  Adam Schlesinger, μέλος του συγκροτήματος των Fountains of Wayne.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ