- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τραγούδια για αυτούς που με τα ακουστικά τους τη βρίσκουν να αρμενίζουν στους δρόμους της Αθήνας, να περπατούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να αράζουν στο ποτάμι που διασχίζει το Kreuzberg στο Βερολίνο, να ονειροπολούν στο Le Marais στο Παρίσι, να πίνουν μπίρες στο Finsbury Park του Λονδίνου και να γεμίζουν χαρά με την άφιξη της άνοιξης.

Άνοιξε την playlist στο YouTube και άκου τα καινούργια «θαύματα» των Ελλήνων παραγωγών, Αnd.id, Alex Dimou, Kill Emil, Cayetano με ρεμιξάρα Boooker, τους Ιnner Ear-ιστάς Μary’s Flower Superhead και την unplugged «bandrop» version τους στο «Touch to a blast», τα singles των Εlectric Litany, Melt Mountain, Fever Kids επίσης στην Inner Ear, τα ηλεκτρονικά «Stmete» του Μiltiades στην Εchovolt και «Μemory Disorders» του Route 8 στη Nous, το live jazz «Touch Red» του Σκανδιναβού Timo Lassy, το κλαμπίσιο «Never give up» του Ισπανοέλληνα Denite, το φρέσκο «Depth of my soul» των Global Thievery Corporation (Ioύνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), το μαγικά mashup του Dj Snatch στο «Ηappy» του Pharrell και της Μatina Sous Peau στους Cinematic Orchestra με τη φωνή της rest-in-peace Τζένης Βάνου, τη διασκευή στο κλάσικ jazz funk «Celestial Βlues» από τους «Afro» Souljazz Orchestra (έρχονται κι αυτοί κάπου στα κοντά), το «Retreat» της funky θεάς Sharon Jones που μας ανακοίνωσε πως ξεπέρασε τον καρκίνο, το ηλιόλουστο πoπ «Ηad to hear» των Real Estate (όλος ο δίσκος αξίζει), δύο κομμάτια της 90s αλήτισσας Neneh Cherry που επέστρεψε με αλμπουμάρα (το ένα, remix του βασιλιά Ricardo Villalobos), φρεσκαδούρα από τον Βρετανό Mr Scruff, κάνα 3-4 παλιατζούρες που τις ξαναθυμήθηκα αφού τα άκουσα κάπου να παίζουν ή τα είδα σε ποσταρίσματα, λίγο Four Tet, Roisin Murphy, Fauve, Ninja Tune, Beck, Jazzanova, Moodymann, Lack Of Afro, Moderat και άλλα τόσα.
Άνοιξε το παράθυρο να ακουστεί η μουσική μακριά, ήρθε η άνοιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.