- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου τιμά τον Mozart και τον Beethoven
Παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες θα παρευρεθούν στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου πραγματοποιείται φέτος στη Σύρο με τίτλο «Τιμώντας τον Mozart και τον Beethoven».
Για 15η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος στην αρχοντική Σύρο το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, με τίτλο «Τιμώντας τον Mozart και τον Beethoven», από τον Γενικό Μουσικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αιγαίου, Peter Tiboris και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας και του Greek Opera Eilana Lappalainen.
Το διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 26 Ιουλίου, ιδρύθηκε το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο, παραγωγό και διευθυντή Peter Tiboris, και φέτος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου προσελκύει παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες και έχει γίνει ένας θερινός προορισμός για φιλότεχνους από την Ευρώπη και άλλα μέρη. Το 2011 ανακηρύχθηκε «ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας» από την Επιτροπή Βραβείων των Κριτικών Μουσικής του Συνδέσμου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, Αθήνα, Ελλάδα, ενώ το Δεκέμβριο του 2014 το Φεστιβάλ τιμήθηκε με το βραβείο «Gina Bachauer» ως Φεστιβάλ της χρονιάς.
Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι οι βασικοί παραγωγοί του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παράξει πάνω από 1300 συναυλίες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 550 έχουν γίνει στο ιστορικό Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Η MidAm International ιδρύθηκε το 2012 και δημιουργεί και παρουσιάζει συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βενετία, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισαβόνα, την Οδησσό, το Πόρτο, το Μακάο (Κίνα) και τη Σύρο.
Η εμφάνιση της πολυμελούς χορωδίας Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία είναι χορηγία του Ιδρύματος Schwarz του Μονάχου.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.