- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η γνώμη των πολλών δίνει σ’ αυτές τις επιλογές μια άλλη εγκυρότητα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη χρονιά συγκεντρώνουμε τους δίσκους που κατά κοινή ομολογία –με κριτικές και υψηλές βαθμολογίες από Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κ.λπ.– είναι ενδιαφέροντες και σας τους παρουσιάζουμε με βασικές πληροφορίες, βίντεο, ήχο, τρέιλερ και ό,τι άλλο είναι διαθέσιμο.
Από την αρχή της χρονιάς έχουμε ανεβάσει τo Vol.1 (19/2) και ακολούθησε τo Vol.2 (27/3), το Vol.3 (8/5) και το Vol.4 (17/6), ενώ μέσα στο καλοκαίρι δημοσιεύσαμε τον απολογισμό του πρώτου 6μήνου του 2013 με το Vol.5 (16/7) που αφορούσε στους ξένους δίσκους και το Vol.6 (23/7) για τους ελληνικούς. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέβηκαν οι καλύτερες κυκλοφορίες του καλοκαιριού με τα: Vol.7 (16/9) και Vol.8 (27/9). Τώρα, λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς παρουσιάζουμε το φθινοπωρινό απολογισμό με το Vol.9 και σε λίγες ημέρες το Vol.10 που θα ακολουθήσει άμεσα.
Σε όλες αυτές τις αναρτήσεις μπορείς να ανατρέξεις για να έχεις μια πληρέστερη εικόνα για τους «δίσκους της χρονιάς», καθώς πλησιάζει πια και το τέλος του 2013. Όλη αυτή η διαδικασία θα καταλήξει, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να παρουσιάσουμε –βασισμένοι και σε αυτό το υλικό– όχι πια την «γνώμη των πολλών» αλλά την άποψη της Athens Voice για τους δίσκους που σημάδεψαν τη φετινή χρονιά.
Russian Circles - Memorial
Το τρίο από το Σικάγο που ξέρει να χρησιμοποιεί, να συνδυάζει και να εντάσσει στον ήχο του στοιχεία post-rock και metal, φτάνει στο 5ο του άλμπουμ.
Brandy Clark - 12 Stories
H ικανή συνθέτης της country που έχει γράψει αρκετές επιτυχίες για άλλους, αποφάσισε να κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο και πολλοί μιλάνε για το «ντεμπούτο της χρονιάς» στο είδος αυτό.
Future Of The Left - How To Stop Your Brain in An Accident
Στον 4ο δίσκο του, φτάνει το punk/rock συγκρότημα από την Ουαλία με το αποκαλυπτικό –για τις προθέσεις του– όνομα. Ποτέ δεν μας έχει αφήσει παραπονεμένους, αλλά εδώ φαίνεται να κάνει την καλύτερη δουλειά του.
Teeth Of The Sea - Master
Το 3ο άλμπουμ των Άγγλων post-rockers με την ψυχεδελική διάθεση, που έχουν διάθεση για πειραματισμούς και συνδυάζουν τα ηλεκτρονικά με μπάσο και τύμπανα.
The State Champs - The Finer Things
Το pop/punk μετά από κάποια κάμψη επανέρχεται δυναμικά, κυρίως στις ΗΠΑ, με μια φουρνιά νέων συγκροτημάτων, όπως εδώ οι Νεοϋορκέζοι που κάνουν το ντεμπούτο τους σε παραγωγή του Steve Klein (New Found Glory).
Tim Hecker - Virgins
Κατά κάποιον τρόπο «παλαίμαχος» ο Καναδός μουσικός της ηλεκτρονικής μουσικής, αφού φτάνει στον 7ο δίσκο του που είναι ηχογραφημένος ζωντανά στο Μόντρεαλ, το Ρέικιαβικ και το Σιάτλ.
Touche Amore - Is Survived By
Ίσως ο δίσκος της μεγάλης αναγνώρισης για το «εναλλακτικό» hardcore κουιντέτο που είναι μία από τις νέες δυνάμεις στο είδος.
Special Request - Soul Music
Ο Άγγλος παραγωγός/μουσικός/dj Paul Woolford κρύβεται –στην ουσία– πίσω απ’ αυτό το όνομα και κάνει το ντεμπούτο του, το οποίο περιλαμβάνει κι ένα remix του «Ride» της Lana Del Ray.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού φέρουν την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα
Αν και το γκρουπ διαλύθηκε το 1967, η επιρροή τους στη μουσική βιομηχανία ήταν βαθιά
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.