Μουσικη

Η Lizzo, το καινούργιο άλμπουμ και η αυτοεκτίμηση

Ποια είναι η γυναίκα με την καλή φωνή που τολμά να είναι ο εαυτός της και δεν κρύβει τίποτα

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lizzo.jpg
© Photograph by Erik Tanner for Rolling Stone. Hair by Shelby Swain. Makeup by Alexx Mayo at TheOnly.Agency. Styling by Marko Monroe

H Lizzo και η ανθρώπινη ιστορία πίσω από το άλμπουμ της «Cuz I Love You».

Αυτό το κείμενο δεν γράφεται με αφορμή ένα καινούργιο, καλό και αξιοπρόσεκτο R&B άλμπουμ αλλά για το ότι πολύ συχνά πίσω από τους δίσκους κρύβονται ενδιαφέροντες ανθρώπινες ιστορίες που ενισχύουν το περιεχόμενο και τους δίνουν μίαν άλλη διάσταση.

Όταν πριν από χρόνια η σπουδαία Sharon Jones τόλμησε να χτυπήσει την πόρτα ενός γνωστού παραγωγού κυνηγώντας το όνειρο της, αυτός της είπε ορθά-κοφτά: «Είσαι πολύ μαύρη, πολύ κοντή, πολύ άσχημη και πολύ γριά για να κάνεις καριέρα». Όμως η πίστη στον εαυτό της και το πραγματικό ταλέντο στην ερμηνεία της μαύρης μουσικής της άνοιξαν τελικά τις πόρτες για να τις κλείσει πρόωρα ο θάνατος.

Η Lizzo τραγουδάει χρόνια και επίσης παίζει φλάουτο, είχε μέχρι πρότινος 2 δίσκους στο ενεργητικό της και μερικά σινγκλάκια αλλά όχι και ιδιαίτερη αυτοεκτίμηση. Στον σκληρό κόσμο των σόου μπίζνες, είναι μια χοντρή μαύρη γυναίκα... με καλή φωνή βεβαίως αλλά αυτό στις μέρες μας φαίνεται να μην είναι αρκετό για τους μηχανισμούς του μουσικού εμπορίου.

190924_lizzo_1024x576_1.jpg

Όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Μπορούσα πάντα να με φανταστώ σαν μέλος ενός γκρουπ ή έστω ενός ντουέτου αλλά ποτέ μόνη μου. Δεν πίστευα ότι κάποιος θα ήθελε να με ακούσει και να ενδιαφερθεί για μένα και για όσα έχω να πω».

Lizzo - Cuz I Love You (Official Video)

Τώρα έχει ένα καινούργιο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Cuz I Love You», το πρώτο για μεγάλη εταιρία που έγινε παράλληλα με την προσπάθειά της μέσω ψυχοθεραπείας, να βρει τον εαυτό της, να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή της, να μπορέσει να είναι περισσότερο ο εαυτός της και λιγότερο αυτό που θέλουν οι άλλοι και αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται και στο περιεχόμενο των τραγουδιών της αλλά και στο «τολμηρό» εξώφυλλο του δίσκου της.

Lizzo Cuz I Love You Album Cover.jpg

Τολμηρό με την έννοια ότι δεν διστάζει να εκτεθεί δημοσίως με το σώμα της όπως είναι. Θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία, θα μπορούσε να κρύψει -κάπως- τα κιλά της, θα μπορούσε οτιδήποτε αλλά διάλεξε αυτή τη φωτογραφία. Κι επειδή κατηγορήθηκε για ισχυρό photoshop, απάντησε με μία φωτογράφηση για το Rolling Stone που δεν κρύβει τίποτα από αυτά που δεν θέλει να βλέπει ένα κοινό εθισμένο σε μια κατασκευασμένη ομορφιά χωρίς ατέλειες.

Ήδη η Lizzo βρίσκεται on the road στις ΗΠΑ για μια σειρά πετυχημένων συναυλιών όπου τραγουδάει, χορεύει (πολύ καλά) και παίζει φλάουτο. Η αυτοπεποίθηση φαίνεται να βελτιώνεται διαρκώς, το στοίχημα φαίνεται να κερδίζεται κι αυτό είναι ίσως πολύ περισσότερο από το ότι κυκλοφόρησε ένα ακόμη καλό R&B άλμπουμ. Πολύ συχνά η τέχνη είναι μια σωτήρια διέξοδος για πολλούς ανθρώπους που χωρίς αυτήν θα είχαν πολλά θέματα...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ