Μουσικη

Radio: Το νέο βίντεο κλιπ των Rammstein από το καινούργιο τους άλμπουμ

Ένα τραγούδι-έκπληξη με ένα NSFW φιλμάκι

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rammstein - Radio (Official Video)

Radio: Δείτε το δεύτερο βίντεο κλιπ των Rammstein από το έβδομο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί στις 17 Μαΐου.

Μετά τις αμφιλεγόμενες εικόνες του «Deutschland», οι γερμανοί industrial metallers έδωσαν στη δημοσιότητα μια ακόμα ιδέα για το πώς θα ηχεί το επερχόμενο, άτιτλο για την ώρα άλμπουμ τους, που κυκλοφορεί στις 17 Μαΐου. Στο «Radio», οι Rammstein ακούγονται περισσότερο μελωδικοί, φέρνοντας ίσως τους Kraftwerk στο νου μερικών, στρατιώτες προσπαθούν να σπάσουν την εμφάνισή τους, που παραπέμπει στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, καταλήγοντας να χορεύουν μαζί τους, γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται και θηλάζουν με παλιές ραδιοφωνικές συσκευές, topless διαδηλώτριες υπενθυμίζουν πως «το ραδιόφωνο είναι δικό τους» και ο σκηνοθέτης Jörn Heitmann παραδίδει ένα ρετρό φιλμάκι ακατάλληλο για ανηλίκους με αλληγορικά πλάνα.

Έχοντας sold out σχεδόν όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας τους για την προώθηση του έβδομου άλμπουμ τους, οι Rammstein δήλωσαν δια στόματος του κιθαρίστα τους Richard Kruspe πως θα βρίσκονται στο δρόμο για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

«Δεν είναι τόσο αποστειρωμένο και τόσο καθαρό» εξήγησε μιλώντας στο Guitar World για το νέο άλμπουμ ο κιθαρίστας Paul Landers, προσθέτοντας πως «έχει πολλή ζωή και πολλή ενέργεια αλλά δεν είναι γεμάτο θυμό. Η μουσική είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι διαφορετικό για τους Rammstein. Μπορεί να πεις πως έχει πλάκα να το ακούς».

«Όλοι με έναν υπολογιστή μπορούν να κάνουν μουσική στο σπίτι. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα πράγματα και να πάρετε ένα ωραίο πρόγραμμα για τα ντραμς και ο ήχος να είναι πολύ καλός από τις κάρτες ήχου που έχετε στο σπίτι. Αυτό είναι καλό, αλλά ο στόχος μας ήταν να έχουμε κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει στο σπίτι, όπου ακούτε πραγματικά τους ανθρώπους πίσω από τα όργανα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

DEUTSCHLAND

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα, οι Rammstein έχουν μοιραστεί riffs των νέων τραγουδιών τους στο YouTube αλλά και το tracklist του άλμπουμ που μπορείτε να δείτε παρακάτω και να προπαραγγείλετε εδώ.

Rammstein - New Album

01. Deutschland
02. Radio
03. Zeig Dich
04. Ausländer
05. Sex
06. Puppe
07. Was Ich Liebe
08. Diamant
09. Weit Weg
10. Tattoo
11. Hallomann

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ