Μουσικη

Deca: O Ταφ Λάθος δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στις 22.00 στο YouTube

Ακούστε και δείτε το νέο του άλμπουμ σε μια ασυνήθιστη οπτικοακουστική εμπειρία

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taflathos_1.jpg

Τέσσερα χρόνια μετά «Ελπίδα» παρουσιάζει το νέο του δίσκο παράλληλα με μια ασυνήθιστη οπτικοακουστική εμπειρία. Το «Deca», το νέο άλμπουμ του Ταφ Λάθος από το οποίο πήραμε μια πρώτη ιδέα με τη «Στάθμη» και την «Παλιά Μηχανή» στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Athens Voice Radio 102.5 και την εκπομπή του Μάκη Μηλάτου, είναι fresh, διαφέρει από ό,τι έχει ακουστεί στην ελληνική hip hop σκηνή. Με αφετηρία την Τρίτη 26 Μαρτίου, δέκα βίντεο, ένα την ημέρα, για δέκα μέρες, στις 22.00 το βράδυ, στο επίσημο κανάλι του Ταφ Λάθος στο YouTube θα συνθέσουν το παζλ του «Deca». Μια ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα από δέκα οπτικοποιημένα κομμάτια. «Deca» όπως decadence, άρα και της γύρω μας παρακμής, «Deca» όπως ένα άλμπουμ με ρίμες που σε κάνουν να σκεφτείς και ρυθμούς που σε κολλάνε, από αυτά που έχουμε ανάγκη στους καιρούς της κουραστικής αντιγραφής και των πλαστικών, αδιάφορων, παραγωγών.    

Ταφ Λάθος - DECA | Taf Lathos - DECA (Official Intro Video-Audio from DECA Movie-LP)

Δέκα τραγούδια, δέκα βίντεο κλιπ. Το κάθε ένα μόνο του μια ιστορία. Και τα δέκα μαζί, ένας long player δίσκος και ταυτόχρονα μια ταινία μεσαίου μήκους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, ένας καλλιτέχνης οπτικοποιεί και τα δέκα κομμάτια που αποτελούν το νέο του άλμπουμ πριν καν αυτός κυκλοφορήσει, με δέκα βίντεο κλιπ αποτελούμενα από ανέκδοτο, πρωτότυπο υλικό.

Μετά την ολοκλήρωση και των 10 επεισοδίων θα κυκλοφορήσει και η ενιαία ταινία, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που μαθηματικά και συναισθηματικά μεταφράζεται με τον αριθμό Δέκα.

alexgrymanis_180207_taflathos_05.jpg
© Alex Grymanis / Red Bull Content Pool

«O μόνος τρόπος για να ξορκίσεις τους φόβους σου, είναι να ανοίξεις τη πόρτα του σπιτιού σου και να τους υποδεχτείς με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε μέρα που θ' αφήνεις να περνά κρατώντας την κλειδωμένη, θα ασφυκτιάς και θα μοιάζει το καταφύγιο σου σκουπιδότοπος συναισθημάτων σ' ένα άχρηστο για τους ανθρώπους νησί, αλλά όχι για τη Γη. Όχι για κάτι ανώτερο που κάνουμε πως δεν βλέπουμε γιατί ζηλεύουμε να του δώσουμε σημασία. Όλοι γεννιόμαστε θεοί, μα καταλήγουμε θνητοί στο τέλος. Θυμήσου τότε που μπορούσες να πετάξεις... Ο αριθμός 10 έχει να κάνει με αυτό και με την ολοκλήρωσή μου σαν άνθρωπος τυχερός επειδή γεννήθηκα. 10 μέρες θα έχω ορθάνοιχτη την πόρτα μου ώστε να υποδεχτώ φόβους που οι ρίζες τους είναι τόσο βαθιές που τρέφονται μόνο από λάβα και θειάφι. Αν μπει ένα τέλος θα ξαναπετάξω. Όταν καεί το δέντρο του θανάτου και όχι της ζωής, σκοπός μου θα γίνει να σε πάρω μαζί μου και να σου δείξω τον τρόπο» εξηγεί ο Παναγιώτης Κυριακού.

alexgrymanis_taf_lathos_47.jpg
© Alex Grymanis / Red Bull Content Pool

Ακούστε τα τραγούδια, δείτε τις σκέψεις και τους φόβους του Ταφ Λάθος και γίνετε κομμάτι του κόσμου του. Το «Deca» σε λίγες ώρες γίνεται και δικό σας. 

Ταφ Λάθος - Είναι εύκολο να υπάρξω | Taf Lathos - Einai Efkolo Na Yparkso (Video 01/10 from DECA)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ