Μουσικη

Function Q+A

Ο πρωταγωνιστής του φετινού ενTechno διαλέγει δίσκους για την Athens Voice

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49432-101537.jpg

Για 5η συνεχόμενη χρονια, το ενTECHNO αποτελεί το χορευτικό θεσμό της Αθήνας, συνυφασμένο όπως πάντα με την αρχή της σεζόν. Φετινό line-up με την κουκλάρα Nina Kraviz, το μονιμο επισκέπτη Χιλιανό Alexi Delano και τους δικούς μας Glacial (live), Mr.Statik & Lee Βurton & BODJ (σε  back 3 back dj set) και Pan (Κτίριο 56, Πειραιώς 254, Παρασκευή 20/9, €22, 20)

Αλλά το μεγάλο όνομα είναι ασφαλώς ο Νεοϋρκέζος Function, συνιδρυτής της βερολινέζικης Sandwell District και μορφη του underground techno. Του ζητήσαμε να διαλέξει το δίσκο...

 

-       ...που του άλλαξε τη ζωή: Kraftwerk, “Numbers (12’’)” – είναι το καλούπι πάνω στο οποίο βασίστηκε οτιδήποτε έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

 
-    ...που κουβαλάει πάντα μαζί του γιατί σκοτώνει στο dancefloor: John Tejada, “Sucre” – δουλεύει πάντα, κατά κάποιον τρόπο είναι τόσο αρσενικό όσο και θηλυκό

 
-     ...που τον έκανε να θέλει να ασχολήθεις με DJing/παραγωγή: Από μικρό παιδί ένιωθα πολύ συνδεδεμένος με τη μουσική. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται δεν το βρήκα, με βρήκε.
 
-   ...που εκφράζει αυτό που είναι τώρα η ηλεκτρονική χορευτική μουσική:  συνεχώς το ψάχνω, αυτόν τον χρόνο θα έλεγα  Recondite, “Tie In”

 
- ...που του θυμίζει την αγαπημένη (μουσική) σκηνή σε ταινία: Απόδραση από τη Νέα Υόρκη, “The Duke Arrives/Barricade”… epic.

 
-      ...που του θυμίζει τον αγαπημένο του ήρωα όταν ήταν 16 χρόνων: Κάτι από Divine.

 
-      ...που ακούγεται σαν Βερολίνο: το αιώνιο classic  Basic Channel, “Phylyps Trak II/II”… τα λέει όλα, πάντα τα έλεγε.

 
-       που ακούγεται σαν Νέα Υόρκη:  Soho, “Hot Music” αν και μου είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα

 
-    ...που μαρτυρά το πνεύμα της Sandwell District: Από την πλευρά μου θα έλεγα κάτι μεταξύ των Teste, “The Wipe” και Claude Young, “Concentration Factor”

 
 
-      ...που ακούσε μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι την ημέρα της συνέντευξης: Marshall Jefferson preents Truth, “Open Your Eyes”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ