Μουσικη

Dolores Stories

H Ιρλανδέζα ροκ σταρ που σημάδεψε τα 90s έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει στην A.V.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dolor.jpg
Σημάδεψε τα 90s με τραγούδια σαν το «Zombie» και το «Linger». H Dolores O'Riordan, τραγουδίστρια των Ιρλανδών Cranberries, έφυγε μυστηριωδώς από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 46 ετών. Μαζί με το συγκρότημά της βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογράφηση και βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά αλλά η ροκ σταρ τελούσε υπό θεραπευτική αγωγή λόγω διπολικής διαταραχής. 
 
news-2013.12.23-dolores-in-roma2.jpg


Ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών τους Don Burton ήταν τουρ μάνατζερ των Duran Duran. Είχαν γνωριστεί σε μια κοινή περιοδεία των δύο σουπεργκρούπ της εποχής και παντρεύτηκαν το 1994 στην Ιρλανδία. Χώρισαν το 2014 μετά από 20 χρόνια γάμου. 
 
DOLORES O'RIORDAN & SIMON LE BON....LINGER
Τον περασμένο Μάιο σε συνέντευξή της στην αγγλική εφημερίδα Metro, η Dolores O'Riordan είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από διπολική διαταραχή. 
 

Αφήνει πίσω της τα τρία παιδιά της, τον 20χρονο σήμερα Taylor Baxter, την 17χρονη Molly Leigh και την 12χρονη Dakota Rain. 

To τελευταίο της tweet στις 4 Ιανουαρίου φωτογραφημένη μαζί με το γάτο της.
 
Η Dolores O'Riordan γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 σε καθολική οικογένεια και ήταν η μικρότερη από επτά παιδιά. Το 1989 ξεκίνησε τους Cranberries με τον κιθαρίστα Noel Hogan, τον μπασίστα Mike Hogan και τον ντράμερ Fergal Lawler. Έγινε μια από τις πιο διάσημες ροκ προσωπικότητες των 90s με τη μεγάλη επιτυχία «Zombie» από το άλμπουμ «No Need to Argue» το 1994 και τραγούδια όπως τα «Linger» & «Dreams» (1993), «Ode to My Family» (1994), «Salvation» & «Free to Decide» (1996), «Promises» & «Just My Imagination» (1999).
 
The Cranberries - Zombie (Official Music Video)
The Cranberries - Dreams
The Cranberries - Ode To My Family (Official Music Video)
The Cranberries - Salvation (Official Music Video)
The Cranberries - Just My Imagination (Official Music Video)
The Cranberries - Promises (Official Music Video)

Το γκρουπ διαλύθηκε στις αρχές των 00s για να επανέλθει 9 χρόνια αργότερα με μια περιοδεία αλλά και πολλές ακυρώσεις λόγω προβλημάτων υγείας της Dolores. Ακολούθησαν τα άλμπουμ «Roses» το 2012 και «Something Else» το 2017. Το τελευταίο των Cranberries. Η Dolores O'Riordan κυκλοφόρησε δύο προσωπικά άλμπουμ τη διάρκεια της διάλυσης του γκρουπ: «Are You Listening?» το 2007 και «No Baggage» το 2009.
 
Dolores O'Riordan - Ordinary Day (Official Video)


Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ της και την εμφάνισή της στην Αθήνα το 2007 είχε μιλήσει στην A.V. σε ένα Q&A που δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο στην ζωή της είχε η οικόγενεια.
 

Πόσο διαφέρει η σόλο προσέγγιση συνθετικά και στιχουργικά, σε σχέση με εκείνη των Cranberries; Tώρα είναι 100% ο εαυτός μου. Όταν είσαι σε ένα συγκρότημα αρκετές φορές πρέπει να συμβιβαστείς· ευτυχώς, με τους Cranberries δεν συνέβη συχνά.

Πώς εξελίσσεται η μουσική σας; Παράλληλα με τη ζωή και την οικογένεια μου.

Aληθεύει ότι αρνηθήκατε να συμμετέχετε στο soundtrack αλλά και στο casting του «Tιτανικού»; Mου ζήτησαν ένα τραγούδι. Aλλά δεν είχα χρόνο και η υποκριτική δεν είναι η καλύτερή μου.

Yπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει στη μουσική σας καριέρα; Δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω.

Ένα στιγμιότυπο που θυμάστε έντονα από την περίοδο των Cranberries; Όταν έφτασα στο Woodstock με το ελικόπτερο.

Πώς ισορροπείτε ανάμεσα στο ρόλο της ροκ σταρ και της μαμάς; Aλκοόλ και τσιγάρα. Tσιγάρα και αλκοόλ.

Tι ακούτε στο σπίτι; Elvis, Frank Sinatra, Snow Patrol.

Aγαπημένο τραγούδι των Duran Duran; «Save A Prayer».

Eίναι αλήθεια ότι είστε η πιο πλούσια γυναίκα στην Iρλανδία; Σίγουρα δεν είμαι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη extravaganza που έχετε κάνει στη ζωή σας; Tο ότι βρήκα το χρόνο για να κάνω οικογένεια. 

The Cranberries - Linger (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ