- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ώρα για Plissken Festival
Η χειμερινή εκδοχή με 40 music acts επιστρέφει στην Αθήνα στις 1&2 Δεκεμβρίου
Η χειμερινή εκδοχή του Plisskën Festival επιστρέφει λίγο πριν το τέλος του 2017 με ένα εκλεκτικό lineup από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. 40 διεθνείς και εγχώριοι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν σε 3 χώρους επί της οδού Πειραιώς, Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο και The Loft, σε 5 stages (το ένα secret) που θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 19.00 και θα τελειώνουν στις 05.30 της επόμενης μέρας. Δημιουργώντας ένα διήμερο street festival στην καρδιά της πόλης. Ένα street festival που πρόσφατα επιβραβεύτηκε μπαίνοντας στο εκλεκτικό Pitchfork Guide To Festivals, αλλά και με τις δύο υποψηφιότητες στα European Festival Awards στις κατηγορίες «Best Small Festival» και «Best Indoor Festival». Ψηφίζουμε εδώ.
Headliners της φετινής χρονιάς δεν είναι άλλοι από το χαρισματικό Καναδό indie superstar Mac DeMarco με το φετινό του άλμπουμ «This Old Dog» στην Captured Tracks, καθώς και τον πατέρα της Ethio Jazz Mulatu Astatke, που αγαπήθηκε μέσα από το «Broken Flowers» του Τζάρμους.
Πολυαναμενόμενες όμως είναι και οι ζωντανές εμφανίσεις του Andy Stott, που επιστρέφει στο φεστιβάλ μετά το 2015, των dance punk πειραματιστών Liars, του Romare από το ρόστερ της Ninja Tune, καθώς και του πολυσυζητημένου rap crew των 67 από το Νότιο Λονδίνο.
Θα δούμε ακόμη τους Holy Fuck από το Τορόντο, τη ράπερ Lady Leshurr, το ντουέτο της Κοmpakt Weval, τον Gaika της Warp, τους Smerz της ΧL, τη δική μας Giganta με το νέο της υλικό, αλλά και το αστέρι της Hyberdub Jessy Lanza από τον Καναδά. Μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η σπουδαία Λένα Πλάτωνος ή o περιζήτητος Γάλλος DJ Ivan Smagghe.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο λονδρέζικος ραδιοφωνικός σταθμός, NTS Radio, που διαμορφώνει μουσικές τάσεις ανά τον κόσμο, αναλαμβάνει το curation του Tunnel Stage στις 2 Δεκεμβρίου με ζωντανή ηχογράφηση και ταυτόχρονη παγκόσμια μετάδοση των ζωντανών εμφανίσεων του Tunnel, ενώ την 1η Δεκεμβριου αντίστοιχα το curation του ίδιου stage έχουν αναλάβει οι δικοί μας Black Athena.
Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117 //Τunnel & Republic: Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127 // Αquarium: Τhe Loft, Πειραιώς 123. Έναρξη: 19:00. Το ταμείο και η είσοδος του φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο του Μεταλλουργείου. Eίσοδος €50 (ως 30/11) Μονοήμερα €32. Προπώληση: Viva.gr, 11876, Viva kiosks (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), Seven Spots, Reload Stores, Media Markt Greece, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. Στις 1 &2/12.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.