Μουσικη

Η τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Koksal μας στέλνει ένα video

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Fide Koksal μας στέλνει ένα τραγούδι κι ένα video

Συνέντευξη με τη γνωστή τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Koksal, μία καλλιτέχνις με ευγένεια και πολιτισμό.

Η Fide Koksal είναι μία μούσα, τουρκάλα, που απλώνει τη μουσική της επάνω από όλη τη Μεσόγειο με κομψότητα, γνώση, αγάπη για τις ρίζες και τους ανθρώπους.

Είναι μία καλλιτέχνις με τόση ευγένεια και πολιτισμό που εύχεσαι τα τραγούδια της να λειτουργήσουν σαν σύνδεσμος αγάπης και συνύπαρξης στους λαούς που θα τα ακούσουν.

Το ταλέντο και η επιδεξιότητά της είναι όπλα που της δίνουν το «δικαίωμα» να περνάει τα μηνύματά της και να ενώνει σε μία παγκόσμια μουσική όλους όσους πιστεύουν σε αυτές τις αξίες. Είναι από τις τραγουδίστριες «του κόσμου» με την πραγματική σημασία της λέξης.

H Fide Koksal γεννήθηκε στην Σμύρνη της Τουρκίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. Έκανε σπουδές στο τραγούδι στην Mujdat Gezen Academy of Music and Art, στο τμήμα της Meltem Taskiran. Συνέχισε τις σπουδές της στο Musical Theater in Istanbul University Conservatory.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Τουρκία και την Ελλάδα το 2006, συνεργαζόμενη με σπουδαίους συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Νίκος Κυπουργός και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Περρής, η Μαρία Φαραντούρη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Haig Yazdjian και άλλοι.

Τον Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ηχογράφησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ ‘Bridges’ στο οποίο έγραψε τους στίχους στα Τουρκικά και ερμήνευσε δέκα τραγούδια.

Το νέο της άλμπουμ με τίτλο ‘Buyu’ θα κυκλοφορήσει από την ΕΜΙ τον Μάρτιο του 2013 σε Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία και Γερμανία. Η Fide έχει γράψει όλους τους στίχους σε μουσική των Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νίκου Κυπουργού, Μίμη Πλέσσα, Armenak Markosyan, Νάσσου Σωπύλη και της ίδιας.

Παρακολουθήστε μία συνέντευξή της και σκηνές από την ηχογράφηση του άλμπουμ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY