Μουσικη

Οι La Femme μάς λένε ιστορίες πριν την συναυλία τους στην Αθήνα

Oι Παριζιάνοι υπόσχονται ένα οργιαστικό live το Σάββατο στην Τεχνόπολη

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369653-763796.jpg
Αlessio Βoni

Ξεκίνησαν το 2010. Ο κιθαρίστας Sacha Got και ο κιμπορντίστας Marlon Magnée πειραματίζονται στην Μπιαρίτζ κοντά στα Πυρηναία. Οι La Femme σχηματίζονται στο Παρίσι με την προσθήκη του μπασίστα Sam Lefèvre, τον ντράμερ Noé Delmas, τον Lucas Nunez και στη συνέχεια την τραγουδίστρια Clémence Quélennec. Ντεμπούτο το 13 με το «Psycho Tropical Berlin», και ακολουθεί το «Mystère», το 2016. Παρά τη γαλλική γλώσσα στους στίχους γίνονται ξεπερνούν τα γαλλικά σύνορα. Επανέρχονται για μια μεγάλη δική τους συναυλία το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου  στην Τεχνόπολη μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Winter Plisskën Festival στα τέλη του 16. Λίγο πριν μας λένε μερικές psycho ιστορίες.

La Femme

Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να γίνουμε γνωστοί εκτός Γαλλίας και είναι ενδιαφέρον ότι όλοι μας έλεγαν ότι θα πρέπει να τραγουδάμε αγγλικά για να το πετύχουμε αλλά αποδείξαμε ότι μπορεί να γίνει και αλλιώς. 

Στις επιρροές μας ανήκουν σίγουρα ονόματα όπως οι Serge Gainsbourg,  Jean Claude Vannier, Marie et les Garcons, La Souris Deglinguée, The Trashmen, Dick Dale, Velvet Underground, The Stanglers, Kraftwerk.

Στα live τα τραγούδια ακούγονται πιο ροκ από ότι στο άλμπουμ, τα παίζουμε ίσως πιο γρήγορα και η ντραμς είναι σίγουρα πιο εκκωφαντική. 

Το τελευταίο καιρό έχω ανακαλύψει ένα site που λέγεται radioooo  και ανακαλύπτω τραγούδια από όλες τις δεκαετίες και όλα τα μέρη του κόσμου.  Σας συστήνω ένα νέο Γάλλο μουσικό, λέγεται Johan Papaconstantino που αναμιγνύει γαλλική και ελληνική μουσική. 

Από την τελευταία μας εμφάνιση στην Αθήνα θυμάμαι ότι ένας από τους τεχνικούς μας έκανε σεξ στο ξενοδοχείο με κάποιο πρόσωπο που δεν θα έπρεπε. Mεγάλο μπέρδεμα.

Ο πιο διάσημος φαν μας; H Pamela Anderson.

Τα στοιχεία του μουσικού μας κόσμου; Lyrico Rococó, Bauhaus, Romanesque psycho, tropical urbain.

Αγαπημένη μας δεκαετία; Τα 60s.

Tαινία; «Aποκάλυψη τώρα». 

Où Va Le Monde? Βαθιά σε μια μαύρη τρύπα.

Παρίσι. Βρίσκεις ωραία πάρτι, όμορφα αρχιτεκτονικά κτήρια, κάποιους ενδιαφέροντες ανθρώπους. Από την άλλη δεν μου αρέσει η ρύπανση, η μιζέρια στους δρόμους, και ο στρεσαρισμένος κόσμος από την πολύ δουλειά.

Στο μέλλον όλοι θα βρεθούμε σε μια μαύρη τρύπα, όλα θα γίνουν σκόνη και ίσως τα τραγούδια μας και το διαδίκτυο το ίδιο να μην υπάρχουν πια. Για αυτό ακριβώς πρέπει να περνάμε καλά και να οργιάσουμε το Σάββατο…

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109324, Είσοδος: 22€, 25€ (ταμείο). Προπώληση: Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Eυριπίδης. Στις 2 Σεπτεμβρίου. Support από τους Devamp Javu (21.20). Οι La Femme θα βγουν στη σκηνή στις 22.30.

La Femme

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ