Μουσικη

Tolis Q/Quantized Music

Η μουσική της ζωής του

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36230-78752.jpg

Κάθε εβδομάδα ζητάμε από τον καλεσμένο μας να γυρίσει πίσω στη «μουσική ζωή του». Να θυμηθεί τι μουσική άκουγε στα 5, στα 10 κ.ο.κ. μέχρι σήμερα και να μας διηγηθεί μια σχετική ιστορία/ ανάμνηση.

Ανήκει στη φουρνιά των DJs που αναβάθμισαν αισθητά το μουσικό επίπεδο του αθηναϊκού clubbing την τελευταία δεκαετία γιατί ακούνε πολλά, ταξιδεύουν πολύ και δε διστάζουν να φέρουν τις εμπειρίες τους στην αθηναϊκή σκηνή. Αντιμετωπίζοντας πιο σοβαρά από τα «να κάνουμε μερικά πάρτι» την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, φέροντας – δεν είναι κακό – το απωθημένο της βερολινέζικης clubland μέσα τους.

image

O Tolis Q (Αποστόλος Παλαντζάς γράφει η ταυτότητά του) έφτιαξε, μαζί με τον Lex, την Quantized Music τo 2007 για να έχει μια μόνιμη στέγη η μουσική που τους αρέσει να παίζουν στα clubs ή να ακούνε στο σαλόνι τους. Με τίμιο DIY κόπο έχουν μετρήσει 24 κυκλοφορίες που υπογράφουν έλληνες και ξένοι παραγωγοί και το Σάββατο ετοιμάζονται για ένα ακόμα showcase στην Αβραμιώτου με καλεσμένους από το εξωτερικό. Του ζητήσαμε να κάνει ένα flash back και να θυμηθεί τι μουσική άκουγε…

Στα 5

BΟΝΕΥ Μ – Daddy Cool

Είναι η πρώτη μουσική ανάμνηση που έχω στην ζωή μου. Ζούσα στην Γερμανία με τους γονείς μου και θυμάμαι να στέκομαι μπροστά στην τηλεόραση όρθιος και να ακούω τους Boney M που τότε λάτρευε ο πατέρας μου.

Στα 10

S-EXPRESS – Theme From S-Express

Έχω περάσει το καλοκαίρι του ’88 στο χωριό μου μαζί με τον ξάδελφο μου τον Σπύρο. Μεγαλύτερος από μένα, ος είχε φέρει μαζί του μια κασέτα με τα hits της εποχής. Το πιο διαφορετικό και ξεχωριστό εκεί μέσα ήταν το “Theme From S-Express”. Μου έκανε φοβερή εντύπωση τότε, αν και το εκτίμησα καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Έχω πάντα μαζί μου ένα cover version του, το οποίο ακόμα παίζω στα πάρτι.

Στα 15

PINK FLOYD – Shine On You Crazy Diamond

Ήταν το κομμάτι με το οποίο γνώρισα τους Pink Floyd. Θυμάμαι που το ακούγαμε με την ξαδέρφη μου την Μάρθα ασταμάτητα και ταξιδεύαμε μαζί του! Από εκεί ξεκίνησε η μύησή μου στο συγκρότημα αυτό αλλά και στην ψυχεδελική μουσική. Δεν έχω πολλά να πω, το κομμάτι αλλά και οι Pink Floyd τα λένε καλύτερα από μόνοι τους!

Στα 20

The Age Of Love (Jam & Spoon Mix)

Το rave ήταν εδώ, ένας νέος μουσικός κόσμος είχε γεννηθεί. Tα σαββατόβραδα ξεκινούσαν από το Exodus στην Φιλελλήνων όπου χτυπιόμασταν με το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana που μόλις είχε κυκλοφορήσει, μαζί με Depeche Mode αλλά και Slayer που μόλις είχαν διασκευάσει το “War” των Sex Pistols μαζί με τους Body Count. Kατά τις 4 τα ξημερώματα φεύγαμε για το ‘Αλσος και τα ‘Sunrise Zone’ πάρτι του Άκη Τίγκα. Το rock δεν μας κράταγε πια. Μια νέα μουσική επανάσταση είχε έρθει και ήμασταν εκεί για να τη ζήσουμε!

Στα 25

Son Kite - Receive

Ότι είχε μπει η νέα χιλιετία και η μουσική άλλαζε πάλι. Για μένα πήγανε προς την progressive και την techno. Θυμάμαι μαζευόμασταν στο σπίτι ενός φίλου στο Κουκάκι τα πρωινά μετά τα πάρτι και ακούγαμε Son Kite κομμάτια το ένα πίσω από το άλλο. Ήταν μια πολύ διαφορετική μπάντα και το ξέραμε. Σήμερα γράφουν ακόμα μουσική ως Minilogue.

Στα 30

MR. SCRUFF – Get A Move On

“You better keep moving cause you’ll be left behind”, αυτή η φράση είναι που με βοήθησε να ξεκολλήσω από μία όχι και τόσο καλή περίοδο της ζωής μου. Έμαθα πολλά, αλλά ήταν ώρα να πάω παρακάτω και ο Mr. Scruff μου εξήγησε το γιατί. Ήταν το έναυσμα να ψάξω για άλλη μια φορά διαφορετικές μουσικές από αυτές που άκουγα μέχρι τότε. Παραμένει ένας πολύ αγαπημένος μου καλλιτέχνης και ακούω το ‘Get A Move On’ συχνά.

ΣΗΜΕΡΑ

Nick Arara Feat. The 209 Band – Then Mporo

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα. Μου το έστειλε μεταξύ άλλων ο Nick πριν 3 περίπου χρόνια για μια συλλογή που ετοίμαζα και συντέλεσε πολύ στο να βάλω ένα προσωπικό στοίχημα. Αποφάσισα να κυκλοφορήσω το πρώτο full length album στην Quantized Music με διαφορετική μουσική απ’ ότι συνήθως. Όταν το πρότεινα στον συνεργάτη μου Lex συμφώνησε και προχωρήσαμε. Ένα πείραμα έξω από τα χωράφια της tech και deep house για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος. Με αφορμή αυτό το κομμάτι αποφασίσαμε να κάνουμε κ ένα video clip. Ένα κανονικό video clip με την βοήθεια φίλων αλλά κι επαγγελματιών του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε, η εμπειρία μοναδική για μένα που έκανα και την παραγωγή.

Quantized Music showcase το Σάββατο 9/3 στο 6 D.O.G.S. με καλεσμένους τον Dave Vega από τη Γερμανία, τον Alex Dimou της Klik Records και τον πρωτοεμφανιζόμενο Softcash. Φυσικά, θα φέρουν τους δίσκους τους και οι Tolis Q και Lex.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ