Μουσικη

O James Jim μιλά για την Θετική Ενέργεια πίσω από τα ντεκ

Τα θετικά vibes ενός ανερχόμενου DJ που απέδειξε ότι #toxei

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357622-740976.jpg

Για τον Δημήτρης Αναγνωστάκη, aka James Jim, ρυθμός σημαίνει  καλή διάθεση και να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου να θέλουν λίγο από το θετικό vibe που έχεις. Η Θετική Ενέργεια βρίσκεται παντού. Βρίσκεται γύρω μας, βρίσκεται μέσα μας κάθε φορά που πέφτουμε αλλά σηκωνόμαστε και προσπαθούμε πάλι. Γιατί εμείς οι ίδιοι «Είμαστε Θετική Ενέργεια».

Ο Αναγνωστάκης ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με τη μουσική και το djing πριν από 3-4 χρόνια. 

Ήξερα ποιο είναι το πάθος μου και ήθελα να το εξελίξω! Γι' αυτό το λόγο φέτος το χειμώνα που ήμουν 18 ξεκίνησα μαθήματα σε σχολή για djing με γνωστούς αξιόλογους έλληνες djs και παραγωγούς.  Στη συνέχεια ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα στα Grey Studios με τον Αnastasio και εκεί πιστεύω ότι απέκτησα τις περισσότερες γνώσεις πάνω στο djing. Θέλω να συνεχίσω τα μαθήματα πάνω στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής  ίσως και στο djing γιατί  πάντα κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε.

Δημήτρης Αναγνώστης

Πώς ξεκίνησε όμως το πάθος για τα beats και το ρυθμό;

Δεν μπορώ να εντοπίσω πότε και τι ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με το djing και τη μουσική. Σε διάφορες ηλικίες πέρναγε από το μυαλό μου να γίνω DJ. Πρώτη φορά ήταν, όταν ήμουν στο δημοτικό ακόμα, όπου με τον αδερφό και τα ξαδέρφια μου βρισκόμασταν στο σπίτι και στην τηλεόραση  έπαιζε ο Tiesto σε κάποιο μουσικό κανάλι. Αυτό ήταν το πρώτο σκίρτημα. Μετά όταν ήμουν στο γυμνάσιο κάναμε με φίλους κάποια parties και αργότερα στο λύκειο συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω στην ζωή μου!

Aπό το Δεκέμβριο ξεκίνησε ενεργά στα lives με δύο πολύ πετυχημένα parties ένα στην Aρχιτεκτονική και ένα στο Blast. Πρωτοχρονιά έπαιξε στο Νew Υears Εvent του Gazi View, μετά συνέχισε με ένα residency στα Thriller Nights του Boiler Room.

Μέσα από το νέο Positive Hub της Amita Motion ο Αναγνωστάκης αποδεικνύει ότι η Θετική Ενέργεια βρίσκεται παντού. Πιστεύοντας ότι #toxei  μοιράστηκε την ιστορία του στο Positive Feed της  νέας πλατφόρμας.  Γιατί αν καταφέρεις να το δεις έτσι, τότε #toxeis

Η συνεργασία μου με την Amita Motion ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, όλο το team ήταν πολύ φιλικό και γενικά υπήρχε ένα ευχάριστο κλίμα. Η αγαπημένη μου στιγμή από τα γυρίσματα ήταν φυσικά όταν ανέβηκα στα decks και άρχισα να παίζω. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα.

Ποιοι είναι οι DJs που τον έκαναν να ακολουθήσει το μουσικό του όνειρo;

 Όταν ήμουν πολύ μικρός είδα τυχαία τον Tiesto στην τηλεόραση και από τότε δεν έχω σταματήσει να τον θαυμάζω για αυτά που έχει καταφέρει αλλά και όσα προσφέρει στη μουσική. Επίσης ξεχωρίζω πολύ τους djs που έχουν πραγματικά skills στο djing αλλά και στο producing. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Atrak που είναι αψεγάδιαστος και στους δύο τομείς. Επιπροσθέτως, έχω ακόμα 2 djs που θαυμάζω είναι οι DJ Snake και Skrillex γιατί  ελίσσονται σε διάφορα είδη μουσικής, και αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος.

Πόσο τον ενδιαφέρει όμως το κομμάτι της παραγωγής;

Με ενδιαφέρει πολύ να κάνω και παραγωγές γιατί στην εποχή μας δεν νοείται επιτυχημένος dj χωρίς δικές του παραγωγές αλλά δεν θα το κάνω μόνο γι' αυτό. Θα το κάνω επειδή το αγαπάω και πιστεύω πως έχω να δώσω πολλά στην μουσική. Έχω πολλά στο μυαλό μου και θέλω να τα μεταφέρω στην ηλεκτρονική μουσική.

Τι... δεν θέλει να του ζητάνε στα ντεκ;

Ίσως ακουστεί λίγο σκληρό αλλά όταν παίζω δε θέλω να μου ζητάνε τίποτα. Γιατί πρέπει να είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλω. Ο ρόλος μου είναι να παίζω μουσική και όχι να βάζω κινητά να φορτίσουν αλλά ούτε έχω και την ιδιότητα κάποιου είδους ipod.  Σε περίπτωση όμως που κάποιος μου ζητήσει τον τίτλο κάποιου track που παίζω, θα του απαντήσω με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

O Δημήτρης Αναγνωστάκης παίζει κάθε Κυριακή στα dexx του Gas Bar στο Γκάζι συμμετέχοντας στο Bubble Butt party. 

Αν πιστεύεις κι εσύ ότι #toxeis απόδειξέ το με 3 απλά βήματα

1.    Ανέβασε το video σου με μουσική, χορό, gaming ή με ό,τι άλλο σε κάνει να νιώθεις ότι #toxeis και κέρδισε positive points.

2.    Αύξησε τα Positive Points σου ανεβάζοντας νέα video, κάνοντας video response σε άλλους ή κέρδισέ τα όταν κάποιος κάνει video response σε εσένα.

3.    Επισκέψου το upgraderoom και χρησιμοποίησε τα positive points που έχεις συγκεντρώσει. Εκεί μπορείς να κάνεις upgrade επιλέγοντας ανάμεσα από τα πιο θετικά gadgets και εμπειρίες.

Μπες τώραστη νέα πλατφόρμα της Amita Motion και δείξε σε όλους ότι #toxeis, με ένα απλό κλικ. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι Eίμαστε Θετική Ενέργεια και να δείξεις ότι #toxeis!

#toxeis #eimastethetikienergeia #amitamotion


TOP 5 TRACKS ΤΟΥ JAMES JIM

1. DJ Tiesto - Adagio For Strings

2. Mastrovita - Invsbl Dreams

3. KSHMR & Crossnaders ft. Micky Blue - Back To Me

4. Hardwell & Dyro feat. Bright Lights - Never Say Goodbye

5. Swedish House Mafia - Save The World

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ