Μουσικη

Mερικά από τα πιο αναμενόμενα άλμπουμ του 2017

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337669-702284.jpg

Είμαστε σχεδόν στο τέλος της αρχής του 2017, περάσαμε ήδη την υποτιθέμενη πιο θλιβερή Δευτέρα του χρόνου και ο καιρός είναι μέχρι στιγμής βροχερός. Είναι η κατάλληλη στιγμή δηλαδή για μία λίστα με όμορφα πράγματα που έχουμε να περιμένουμε τους επόμενους μήνες, με την ελπίδα πως θα μας κάνουν να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε και να χορέψουμε. Ιδού μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα του κόσμου που έχουν υποσχεθεί πως φέτος θα ξεμυτίσουν από το στούντιο και θα κυκλοφορήσουν νέα άλμπουμ.

Ed Sheeran

Τίτλος: Devide

Hμερομηνία κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου

Ο Ed ανακοίνωσε στα τέλη του 2015 πως επιθυμεί να κάνει ένα διάλειμμα από την μουσική και την δημοσιότητα και μετά εξαφανίστηκε από προσώπου γης, με τους χιλιάδες οπαδούς του να αναρωτιούνται αν είναι καλά και αν ζει (ήταν δύσκολο το 2016). Τελικά, η επανεμφάνισή του συνοδεύτηκε με δύο καινούρια υπέροχα κομμάτια (Shape of You και Castle On the Hill) που κατέκτησαν την κορυφή του Billboard Hot 100 και μας δίνουν μία γεύση από τον καινούριο του δίσκο με τίτλο Devide. O ίδιος δήλωσε ότι η καριέρα του ουσιαστικά τώρα θα ξεκινήσει και θεωρεί το καινούριο του άλμπουμ ότι καλύτερο έχει ποτέ δημιουργήσει.

Drake

Τίτλος: More Life

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Άγνωστη

Ο πασίγνωστος ράπερ έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και προβλέψεις για το More Life, καθώς ο ίδιος αρνείται να το αποκαλέσει "άλμπουμ" αλλά επιμένει στον χαρακτηρισμό "playlist". Γνωρίζουμε πως θα περιλαμβάνει μόνο καινούρια κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, υπάρχουν συνεργασίες με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και σύμφωνα με τον παραγωγό Nineteen85, είναι το πιο φιλόδοξο και απαιτητικό project που έχει αναλάβει. Το 2016 ο Drake επίσης ανακοίνωσε έναν δίσκο-συνεργασία με τον Kanye West αλλά κανένας από τους δύο δεν το ξανά ανέφερε από τότε.

Lorde

Τίτλος: Άγνωστος

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Κάποια στιγμή την Άνοιξη

Mπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει καινούρια τραγούδια από το 2013 με το άλμπουμ της Pure Heroine, όμως η Lorde κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό της brand ποπ μουσικής το οποίο ακολούθησαν ακόμα νεότεροι καλλιτέχνες όπως η Alessia Cara και η Daya. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να γεμίσει το κενό όπως η ίδια και έτσι η υπόσχεσή της να επιστρέψει στην μουσική σκηνή φέτος την Άνοιξη μας είναι πολύτιμη. Σε ανάρτησή της στο Facebook είχε να δηλώσει τα εξής: "Τίποτα δεν θα με έκανε πιο χαρούμενη από τα να σας τα πω όλα εδώ και τώρα. Θέλω να σας δείξω το εξώφυλλο, να σας δω να μαθαίνετε τους στίχους και να βρίσκεστε στα live. Ίσα ίσα κρατιέμαι." Ελπίζουμε να έχει να μας δείξει κάτι αντάξιο του Royals και ακόμα καλύτερο.

Chuck Berry

Τίτλος: Chuck

Hμερομηνία κυκλοφορίας: Άγνωστη

Ο θρυλικός τραγουδιστής εξέπληξε ευχάριστα τον κόσμο όταν ανακοίνωσε στα 90α γεννέθλιά του πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο δίσκο, αφιερωμένο στην αγαπημένη του σύζυγο Themetta με την οποία είναι παντρεμένος εδώ και 68 χρόνια. "Αγάπη μου, γέρασα!" της είπε, "Έχω δουλέψει με αυτόν τον δίσκο για τόσο καιρό και τώρα μπορώ να ξεκουραστώ επιτέλους.". Στο άλμπουμ θα τον συνοδεύει η Blueberry Band, η ίδια μπάντα που έπαιζε μαζί του για πάνω από δύο δεκαετίες όταν ο Chuck Berry αποφάσισε να "πάρει σύνταξη" και να τραγουδάει στο Blueberry Club, στην περιοχή του St. Louis. Σύμφωνα με τον γιο του Charles Berry, το Chuck είναι σαν ένας δίσκος- μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει στην συναρπαστική ζωή μιας μουσικής ιδιοφυΐας.

Dua Lipa

Τίτλος: Dua Lipa

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Άγνωστη

H νεαρή Βρετανή τραγουδίστρια με καταγωγή από την Αλβανία είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ για τις 10 Φεβρουαρίου όμως τελικά ανακοίνωσε πως επιθυμεί να το αναβάλει για να τελειοποιήσει τα κομμάτια της και να προσθέσει σημαντικές συνεργασίες με άλλους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Κριτικοί και οπαδοί πάντως αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, καθώς η Dua μας χάρισε ένα από τα καλύτερα και πιο "ψαγμένα" κομμάτια σκοτεινής ποπ μουσικής του 2016 με τίτλο Blow Your Mind (Mwah) που κατάφερε να κάνει και ορισμένες σύντομες εμφανίσεις στο Hot 100.

ΗΑΙΜ

Τίτλος: Άγνωστος

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Κάποια στιγμή το Καλοκαίρι

Το γυναικείο συγκρότημα που αποτελείται από τρεις αδερφές κυκλοφόρησε τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Days Are Gone το 2013 και από τότε γνώρισαν αρκετά μεγάλη επιτυχία, άνοιξαν τις συναυλίες της Taylor Swift και αποτέλεσαν θέμα συζήτησης  για το είδος μουσικής τους, κάτι σε ροκ, ποπ και σόουλ που θυμίζει παλιότερες εποχές. Δεν έχουν ακόμα αποδείξει αν ήταν one hit wonder ή αν είναι εδώ για να μείνουν και έτσι όλα θα κριθούν από την νέα δουλειά τους που θα καταφθάσει το φετινό Καλοκαίρι. Στην παραγωγή βρίσκεται το εξαιρετικό δίδυμο των Ariel Rechtshaid και Rostam Batmanglij που δεν έχει ακόμα απογοητεύσει ενώ αν λάβουμε υπόψη τις live ερμηνείες του καινούριου τους τραγουδιού Give Me Just a Little of Your Love, οι Haim είναι πολλά υποσχόμενες.

Gorillaz

Τίτλος: Άγνωστος

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Άγνωστη

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να αποδείξει πως οι Gorillaz θα επέστρεφαν το 2017, εκτός από νύξεις και σπόντες των μελών του συγκροτήματος που οι φαν ερμήνευαν ως επιβεβαίωση. Τελικά όμως οι ίδιοι μας χάρισαν ένα ολοκαίνουριο κομμάτι με τίτλο Hallelujah Money, ως διαμαρτυρία στην εκλογή του Donald Trump και πλέον δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε για πολύ ακόμα χωρίς νέα μουσική.

Harry Styles

Τίτλος: Άγνωστος

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Άγνωστη

Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό των One Direction, o Harry Styles αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον το γεγονός πως αποτελεί το πιο δημοφιλές μέλος του boy band και υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia έναντι των 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι "χρυσοί"  παραγωγοί της αγοράς  που δουλεύουν με καλλιτέχνες όπως η Adele και ο Paul McCartney έσπευσαν να τον αναλάβουν ενώ ο ίδιος ο Jay Z δήλωσε πως μπορεί να τον κάνει το μεγαλύτερο όνομα της βιομηχανίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον πρώτο του υποκριτικό ρόλο στην ταινία του Christopher Nolan Dunkirk μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Harry θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ