Μουσικη

Αγαπάς τη Μαρία Κάλλας;

Η Βάσω Παπαντωνίου εξηγεί τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται το ρεσιτάλ

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 583
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325104-670578.jpg

Το αίτημα παραμένει το ίδιο. Να κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας” στο κτίριο της οδού Πατησίων 61, όπου ήταν το διαμέρισμα στο οποίο έζησε η Κάλλας ως έφηβη. Το προσπαθούμε πολλά χρόνια και θέλουμε να πιστεύουμε πως φτάνουμε πιο κοντά στην υλοποίησή του. Λέω φτάνουμε, γιατί το ΝΑΤ, στο οποίο ανήκει το διατηρητέο κτίριο, έδειξε στην τελευταία μας συνάντηση αληθινό ενδιαφέρον για να μας το παραχωρήσει. Παραδώσαμε την οικονομοτεχνική μελέτη που μας έχει ζητηθεί και είμαστε σε αναμονή. Στο μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια, διοργανώνουμε γκαλά μουσικής για να ευαισθητοποιήσουμε την Πολιτεία και το κοινό, αλλά και για να συγκεντρώνουμε χρήματα για τη λειτουργία της Εταιρείας “Για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας”, στην οποία είμαι Πρόεδρος.

Μια εταιρεία που δεν στηρίζεται σε κρατική χρηματοδότηση ή κάποιο μόνιμο χορηγό, και που πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη η επιβίωσή της ώστε να συνεχίζει να παλεύει για τη δημιουργία της Ακαδημίας. Σε αυτά τα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης της Εταιρείας είναι και αυτό το ρεσιτάλ που συνδιοργανώνουμε με την ΕΛΣ και την αφιλοκερδή συμμετοχή δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών, την υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου. Τι ωραία θα ήταν να δούμε εκεί όσους αγαπούν το λυρικό τραγούδι και ιδιαίτερα όσους πιστεύουν πως με τη δημιουργία της Ακαδημίας μειώνεται η απώλεια του χαμού της Μαρίας Κάλλας. 

Η Βάσω Παπαντωνίου 

Ιnfo: 30/9, 20.00, €20, 25, 30, 40, 70, 15 (Φ/περιορισμένης ορατότητας). Προπώληση στα Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια (Εθνική Λυρική Σκηνή) & στο www.nationalopera.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ